Gavau dvigubą pakvietimą iš Raudonos virtuvės ir Skonio burtų dalyvauti Globus Lietuva Velykų iššūkyje. Jo sąlygos: sukurti receptą iš 5 ingredientų, panaudojant Globus konservuotas daržoves ir kiaušinį.
Kaip tik turėjau stiklainėlį Globus avinžirnių, kuriuos ir panaudojau. Tiesą sakant, šio prekės ženklo avinžirnius buvau nusipirkusi pirmą kartą ir, visai nepataikaujant, galiu pasakyti, kad šie patiko daug labiau, nei anksčiau valgyti. Man jie pasirodė traškesni. Dar patiko, kad mažesni.
Gaminau vakarienę, tad nusprendžiau, kad tai bus salotos. Norėjau įdomesnių, todėl šiek tiek ,,cinkelio’’ joms suteikiau paskrudindama avinžirnius. Jei virtų avinžirnių dukra atsisako, tai skrudinti, mano netikėtumui, rizikavo iki salotų ir nenukeliauti. Labai skanūs. Būtinai kepsimės tiesiog užkandžiui.
Tokias salotas tiktų įsisukti į tortiliją, tik aliejų keisčiau jogurtu ir tortiliją paskrudinčiau. O jei salotų nenorit – išsikepkit avinžirnius prie filmo vietoje spragėsių.
Skrudintų avinžirnių salotos
admin Gavau dvigubą pakvietimą iš Raudonos virtuvės ir Skonio burtų dalyvauti Globus Lietuva Velykų iššūkyje. Jo sąlygos: sukurti receptą iš 5… Idėjos pietums salotos, avinžirniai, daržovės, vegetariški, kiaušiniai European SpausdintiIngredientai
- Stiklainėlis konservuotų avinžirnių (grynasis kiekis 250 g, aš rinkausi Globus Lietuva)
- 8 putpelių kiaušiniai
- 8 maži pomidorai
- Kelių didelių saujų gražgarsčių
- Tyro alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Kario prieskonių
Gaminimas
- Perkoškite ir nuvarvinkite avinžirnius. Perplaukite juos vandeniu ir kuo geriau nusausinkite. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska bei kariu ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
- Sumaišykite gražgarstes, į keturias dalis perpjautus mažus pomidorus, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius ir įmaišykite atvėsusius avinžirnius.
- Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska.