
Mini Dutch babies blyneliai su obuoliais ir avietėmis – idėja puikiems, greitiems ir saldiems savaitgalio pusryčiams.
Juk blynai skirti tobulam savaitgalio rytui, bet kaip tas asmuo, šeštadienio rytą stovintis prie keptuvės, dažnai pagalvoju, kad būtų daug smagiau, jei ant stalo jie atsirastų greičiau. Kartais taip malonu rytą prie keptuvės iškeisti į papildomą pusvalandį lovoje ar kelis knygos puslapius. Išeitis – orkaitėje keptas Dutch baby blynas arba, dar geriau, šie maži ir mieli Dutch babies blyneliai.
Juos iškepiau su „Kauno grūdų“ aukščiausios rūšies „Bajoriškais” kvietiniais miltais, pasižyminčiais purumu. Jei tik panorėsit, labai greitai ir paprastai išsikepsit ir jūs.

Kokie šie mini Dutch babies blyneliai su obuoliais ir avietėmis? Juose nemažai kiaušinių, todėl vilioja gražiai geltona spalva. Jie minkšti ir kvepiantys vanile. Juose maloniai juntamas aviečių ir obuolių skonis. Kaip tik šiam sezonui.
Jei mėgstate kokosų skonį ir aromatą, rekomenduoju kepti su kokosų aliejumi, bet sviestas, žinoma, taip pat puikiai tinka.
Naudojau keksiukų formą, kurioje telpa 12 keksiukų, tad iš recepte nurodyto tešlos kiekio iškepiau 12 blynelių. Jei turite atskiras silikonines formeles, jos taip pat tiks. Atkreipkite dėmesį, kad šių blynų tešla nepanaši į keksiukų, todėl popierinių formelių naudoti nereikia, blyneliai prie jų tik priliptų. Jei formą patepsite riebalais, blyneliai gana lengvai išsiims.
Na, o jei keksiukų formos ar formelių neturite, galit kepti vieną didelį blyną ir pasidalinti su šeima.
Jei esat tikri smaližiai, nepamirškite cukraus pudros debesėlių!


Mini Dutch babies blyneliai su obuoliais ir avietėmis
admin Mini Dutch babies blyneliai su obuoliais ir avietėmis – idėja puikiems, greitiems ir saldiems savaitgalio pusryčiams. Juk blynai skirti tobulam… Pusryčiai blynai, blyneliai, savaitgalio pusryčiai, pusryčių receptas, dutch baby blynas European SpausdintiIngredientai
12 vnt. blynelių reikės:
- 3 didelių kiaušinių
- 180 ml pieno (paprasto arba augalinio)
- 100 g „Kauno grūdų“ „Bajoriškų“ kvietinių miltų
- 1 v.š. rudojo cukraus
- 1 a.š. vanilės pastos ar ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
- 2 v.š. kokosų aliejaus arba sviesto
- 1 nedidelio obuolio
- Saujos aviečių
Patiekimui reikės:
- Kelių saujų aviečių
- Cukraus pudros
Gaminimas
- Keksiukų formą įdėkite į orkaitės vidurį ir įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
- Suplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir vanilės pasta ar ekstraktu, kol masė pabals ir suputos. Įplakite pieną. Suberkite persijotus miltus ir plakite, kol tešla taps vientisa. Jei turite elektrinį kokteilių plaktuvą, galite iš karto sudėti visus ingredientus ir suplakti.
- Obuolį supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Išimkite įkaitusią keksiukų formą iš orkaitės. Paskirstykite joje kokosų aliejų arba sviestą ir trumpam grąžinkite į orkaitę, kad riebalai įkaistų.
- Vėl išimkite keksiukų formą iš orkaitės ir tešlą išdalinkite į 12 formelių (vienam blyneliui prireiks apie 3 v.š. tešlos). Įberkite obuolių gabaliukų ir įdėkite po 2-3 avietes. Kepkite apie 12-15 min., kol blyneliai iškils ir šiek tiek apskrus.
- Iškepusius blynelius apibarstykite cukraus pudra ir patiekite su avietėmis.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno grūdais.
#reklama


