Draugės mama kepdavo panašius kopūstų kepsnelius. Juos vadindavome kopūstinukais. Pabandžiau juos atkurti. Man tai visiškai nostalgiškas patiekalas iš paauglystės, kai dienų dienas ir vakarus, kartais ir naktis, leisdavome viena pas kitą. Dalindavomės džiaugsmais ir liūdesiais, kalbėdavomės, juokdavomės ir paverkdavom, netgi parašydavom viena kitai laišką.
Neseniai tvarkydamasi aptikau dėžutę su tais laiškais ir pati nustebau, nes buvau pamiršusi, kad jie ten guli. Buvo miela pavartyti, paskaityti ir prisiminti.
Viename laiške ji mane ramina: taigi bendrausim, viskas bus gerai. Matyt, išlindo ta mano pesimizmo gaidelė ir, po mokyklos išsiskirsčius po skirtingus miestus, bijojau, kad jau viskas, tai draugystės pabaiga. Bet kam lemta tęstis, tas tęsiasi.
Dabar mes abi mamos, žmonos, bet vis dar draugės. Galbūt draugystė kitokia, nes dėl kiekvieno liūdesėlio ar mažo džiaugsmo viena kitai jau nepuolam skambinti, abi gyvenam savo gyvenimus, netgi interesai dažnai skirtingi. Bet vis tik susitikti, apsikabinti, tiesiog pabūti, visada gera. Tuo labai džiaugiuosi. Tad už draugystę! Ir maistą, sukeliantį prisiminimus.
Kopūstinukai – kopūstų kepsniukai
admin Draugės mama kepdavo panašius kopūstų kepsnelius. Juos vadindavome kopūstinukais. Pabandžiau juos atkurti. Man tai visiškai nostalgiškas patiekalas iš paauglystės, kai… Idėjos pietums Kopūstinukai – kopūstų kepsniukai European SpausdintiIngredientai
Kepsneliams:
- 500 g šviežio kopūsto
- 1 morkos
- 3 kiaušinių
- 1 svogūno
- Saujos krapų
- 50 ml pieno
- Druskos, j.pipirų, ciberžolės
- 4 kupini v.š. šviesių speltų miltų
- 2 kupini v.š. džiūvėsėlių + apvoliojimui pagal poreikį (naudojau „Kauno grūdai“ su ciberžole)
- Aliejaus (kepimui)
Padažui:
- 5 v.š. natūralaus jogurto
- Saujos smulkintų krapų
- 1 smulkiai supjaustyto šviežiai arba stipriau rauginto agurko
- Druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
- Supjaustykite ir aliejuje apkepkite svogūną.
- Smulkiai sutarkuokite šviežią kopūstą (aš naudojau kombainą su tarkavimo priedu) ir paspauskite, paminkykite rankomis. Įtarkuokite morką. Sudėkite svogūną.
- Į daržoves sudėkite ranka paplaktus kiaušinius, pieną, smulkintus krapus, druską, prieskonius.
- Įmaišykite miltus ir džiūvėsėlius.
- Kabinkite šaukštą tešlos, formuokite apvalius blynelius ir aptapšnokite džiūvėsėliais (apvolioti sudėtinga, nes tešla gana biri ir minkšta). Kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių.
- Padažui sumaišykite visus ingredientus.