Kodėl beveik neapolietiška pica? Nes ši pica skoniu į ją tikrai labai panaši, tik pado su miltais be glitimo gaminimas – kitoks. Rezultatas tikrai nustebino, nes, pasirodo, iš beglitimio miltų mišinio galima iškepti puikią picą, kuri dar ir labai panaši į neapolietišką. Šiems eksperimentams mus įkvėpė Neapolietiskos picos fanai, kurie buvo labai malonūs ir padovanojo picos akmenį, skirtą namų orkaitėms. Man toks įrankis – naujiena, tad nekantravau jį išmėginti.
Neapolietiškos picos tešla brandinama nuo 1 iki 3 parų. Picos norėjome kuo greičiau ir tinkančios visai šeimai, todėl šįkart pasirinkome „Le 5 Stagioni“ miltus be glitimo.
Šių miltų privalumai:
- Tešla pagaminama labai greitai.
- Su jais pagamintos picos yra lengviau virškinamos.
- Tinka alergiškiems žmonėms, nes yra be glitimo ir be pieno.
- Padas iškepa minkštas ir traškus!
Daug naudingos informacijos apie picų kepimą radau Facebook grupėje Neapolietiskos picos fanai , kur picų mėgėjai aktyviai dalinasi patirtimi. Jei norite namuose išsikepti neapolietišką picą, būtinai užsukit pasiskaityti!
Tiesa, pica be glitimo mažiau populiari, tad apie ją informacijos teko ieškoti plačiau. Ieškojome, radome ir ji labai pravertė, nes picos tešla be glitimo – visai kitokia: daug skystesnė, ne minkoma, o tepama ant pagrindo. Pasidalinsiu receptu ir patarimais, kaip tokią išsikepti.
Na, o picoms šįkart rinkomės kelis šaunius derinius, kuriuos rekomenduoju pabandyti ir jums:
- Pomidorų padažas + portobello grybai + vytintas saliamis + mocarela + švieži špinatai
- Pesto + rikota + su česnaku apkepti špinatai + portobello + mocarela + švieži špinatai + neturėjau, bet labai tiktų fetos sūris
Beveik neapolietiška pica be glitimo
admin Kodėl beveik neapolietiška pica? Nes ši pica skoniu į ją tikrai labai panaši, tik pado su miltais be glitimo gaminimas… Idėjos pietums pica, neapolietiška pica, picos receptas, pica be glitimo, neapolietiškos picos fanai European SpausdintiIngredientai
- 500 g „Le 5 Stagioni“ picos miltų be glitimo iš pizzashop.lt
- 420 g drungno vandens
- 7 g sausų mielių (naudojau „Saf-instant“ iš pizzashop.lt)
- 25 g ypač tyro alyvuogių aliejaus + papildomai aptepimui
Gaminimas
- Sumaišykite miltus su mielėmis. Sudėkite juos į dubenį, supilkite didžiąją dalį vandens ir sumaišykite. Supilkite aliejų ir likusį vandenį ir vėl sumaišykite. Jei turite, tešlą perkelkite į virtuvinį kombainą su tešlos maišymo antgaliu ir maišykite apie 5 min. lėtu rėžimu. Jei neturite, teks maišyti rankomis šiek tiek ilgiau. Tešla gaunasi skysta, neminkoma.
- Patepkite pagrindą aliejumi, aliejumi išteptu konditeriniu ar sviesto peiliu suformuokite 4 picos padus ir palikite pakilti. Mes formavome tiesiog ant kepimo popieriaus, bet geriau formuokite picos kepimo skardoje (manau, kad tiktų ir ne picos skarda).
- Maistinę plėvelę ištepkite aliejumi, švelniai, bet sandariai uždenkite picos padus (nespauskite, nes gali prilipti!) ir palikite kilti šiltoje kambario temperatūroje apie 1-2 val.; arba 32 °C temp. bent 40 min.; arba galite į neįkaitintą orkaitę įdėti puodą su verdančiu vandeniu ir palikti apie 1-2 val., garai padės tešlai kilti.
- Pakilusi tešla turi bent padvigubėti.
- Jei turite, orkaitėje įkaitinkite kuo aukščiau pakeltą picos akmenį. Jis įkais per ~40-60 min.
- Dalinai apkepkite padus (pre-cook) maksimaliai įkaitintoje orkaitėje, naudojant griliaus funkciją be vėjelio arba picos kepimo funkciją (jei ji be vėjelio). Kepimo laikas priklausys nuo orkaitės karščio, 250 °C orkaitėje ant picos akmens mums priteikė apie 4 min. Jei temperatūra aukštesnė, kepkite minute ar keliomis trumpiau, jei žemesnė – ilgiau. Padas bus šviesus, neapkepęs, bet išlaikantis formą.
- Sudėkite pasirinktus ingredientus ir maksimalioje orkaitės temperatūroje pilnai iškepkite picą. Mums 250 °C orkaitėje ant picos akmens prireikė apie 5 min.
- Beje, naudokite kepimo popierių! Vyras labai norėjo kepti tiesiai ant akmens, jis apibėgo ir, deja, nebeišsivalo.