Apie granolą tikriausiai nieko daug paistyti nereikia. Manau, kad jau beveik visi žino koks tai geras dalykėlis, ar ne? Pati jau senokai buvau ją kepusi. Pasiilgau ir prisikepiau pilną stiklainį. Paprastai nesismulkinu, nes suvalgyti sudėtinga tikrai nebūna, o pusryčiams toks stiklainis – tikras džiaugsmas. Šįkart granolą praturtinau Dobele Lietuva avižų sėlenomis.
Galvoju, kad šiais metais (kaip ir kone kasmet), tikriausiai ir vėl granola atsidurs mano Kalėdų dovanų sąraše. Man patinka ją dovanoti ir žinau, kam patinka ją gauti.
Kokosinė granola su avižų sėlenomis ir abrikosais
admin Apie granolą tikriausiai nieko daug paistyti nereikia. Manau, kad jau beveik visi žino koks tai geras dalykėlis, ar ne? Pati… Pusryčiai Kokosinė granola su avižų sėlenomis ir abrikosais European Spausdinti
Porcijos: Tikrai didelis stiklainis, kurio užteks ilgam
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 400 g viso grūdo avižinių dribsnių (renkuosi Dobele Lietuva)
- 100 g avižų sėlenų (renkuosi Dobele Lietuva)
- 150 g anakardžių
- 80 g migdolų
- 70 g kokosų drožlių
- 50 g migdolų riekelių
- 30 g kokosų riekelių (stambių drožlių)
- 250 g džiovintų abrikosų
- 50 g geltonųjų razinų
- Žiupsnelio druskos
- 100 g medaus
- 100 g kokosų aliejaus
Gaminimas
- Ištirpinkite medų su kokosų aliejumi.
- Pasmulkinkite riešutus iki norimo dydžio gabalėlių.
- Sumaišykite visus sausus ingredientus, išskyrus abrikosus ir razinas. Paruoštą mišinį sumaišykite su tirpintu medumi ir kokosų aliejumi.
- Į kepimo skardą įklokite kepimo popieriaus lakštą ir suberkite mišinį. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kas 7-10 min. gerai išmaišant.
- Pasmulkinkite abrikosus ir razinas. Sudėkite ir kepkite dar 10 min., pusiaukelėje taip pat išmaišykite.
- Granolą palikite skardoje atvėsti. Atvėsusią perkelkite į sandarų indą.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Dobele Lietuva.
#reklama