
Vis labiau norisi laiką leisti šiltuose namuose ir mėgautis jaukiu maistu. Šis troškinys mūsų meniu atsiduria kiekvieną rudenį, kai užsimanome „kažko sotesnio“. Viskas čia taip paprasta, kaip 2×2! Jei turite indą, tinkamą gaminti ant viryklės ir orkaitėje, prireiks tik jo vieno. Aš gaminau Delimano Rossi troškintuvėje.


Jautienos troškinys su pievagrybiais
admin Vis labiau norisi laiką leisti šiltuose namuose ir mėgautis jaukiu maistu. Šis troškinys mūsų meniu atsiduria kiekvieną rudenį, kai užsimanome… Idėjos pietums troškinys, jautiena, daržovių troškinys, orkaitėje troškinta jautiena, jautienos guliašas European Spausdinti
Porcijos: 4-5
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 500 g jautienos (naudoju brandintą)
- 2 raudonųjų svogūnų
- 3 didelių morkų
- 1 saliero stiebo
- 1 vidutinio batato
- 3-4 vidutinių bulvių
- 300 g pievagrybių
- Apie 300 ml sultinio
- 3 v.š. speltų ar kvietinių miltų
- Druskos, j. pipirų
- Viduržemio jūros ir mėsos prieskonių
- 1-2 v.š. balzaminio acto
- Kelių lauro lapų ir kvapiųjų pipirų
- Alyvuogių ar kito aliejaus (kepimui)
Gaminimas
- Jautieną supjaustykite gabalėliais. Pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais. Ištepkite balzamiko actu ir palikite pasimarinuoti.
- Stambiai supjaustykite daržoves: morkas – stambiais griežinėliais, svogūnus – pusžiedžiais, batatą – stambiais gabalėliais, bulves ir pievagrybius – per pusę ar ketvirčiais. Salierus galite pjaustyti smulkiau.
- Įkaitintame aliejuje, ant stipresnės kaitros, apkepkite jautieną, kol šiek tiek apskrus iš išorės. Išimkite.
- Sudėkite svogūnus, salierus, morkas, sumažinkite kaitrą ir švelniai apkepkite.
- Į daržoves sudėkite jautieną ir bulves. Supilkite karštą sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, viduržemio jūros prieskoniais. Įberkite kvapiųjų pipirų žirnelių ir kelis lauro lapus. Uždenkite ir troškinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Sudėkite batatą, pievagrybius ir troškinkite dar apie 50 min.
- Iš troškinio įsipilkite šiek tiek sultinio ir sumaišykite su miltais iki vientisos masės. Paskirstykite sultinio ir miltų mišinį troškinyje: dėkite po šaukštą kraštuose ir tik švelniai pamaišykite, kad daržovės nesuirtų. Troškinkite apie 10 min., kad sutirštėtų.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Delimano.
#reklama