Receptas labai paprastas. Prireiks tik kelių ingredientų ir eglutė puikuosis ant jūsų stalo! Gaminau dar ir saldų snaigės formos pyragą su figų tyre ir rozmarinais. Kaip dažnai būna, su vyru nuomonės išsiskyrė. Jam labiau patiko šis, aš, aišku, buvau už saldųjį, bet abu labai skanūs.
⠀
Šįkart paruošimo eigą ne tik aprašiau, bet ir įamžinau nuotraukose.
Naudojau kokybišką Manestrini bazilikų pesto padažą. Puiki sudėtis. Dukra jau antrą vakarą prašo makaronų su pesto, nors ilgą laiką pesto atsisakydavo. Vakar vos įtikinau valgyti troškinį…
Sluoksniuotos tešlos eglutė su bazilikų pesto ir sūriu
admin Receptas labai paprastas. Prireiks tik kelių ingredientų ir eglutė puikuosis ant jūsų stalo! Gaminau dar ir saldų snaigės formos pyragą… Greiti receptai Kalėdos, receptai Kalėdoms, Kalėdinis pyragas, pyragas European Spausdinti
Porcijos: 4
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 275 g sluoksniuotos bemielės tešlos
- 4-5 a.š. Manestrini bazilikų pesto padažo iš Itališkos krautuvelės
- 70 g kietojo sūrio
- Šiek tiek kiaušinio
- Didelio žiupsnio džiovinto baziliko
- Juodųjų pipirų
⠀
Gaminimas
- Stačiakampį sluoksniuotos tešlos lakštą perpjaukite į dvi lygias dalis.
- Smulkiai sutarkuokite kietąjį sūrį. Aš naudojau maisto smulkintuvą, kuriuo sūrį susmulkinau iki trupinukų, bet galite tarkuoti smulkia tarka.
- Ant vieno tešlos lakšto paskirstykite pesto padažą. Ant jo suberkite sūrį ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
- Uždėkite ir gerai prispauskite kitą tešlos lakštą.
- Iš stačiakampio išpjaukite eglutę. Nuo kamieno link kraštų maždaug kas 1,5 cm padarykite horizontalius įpjovimus. Viršų palikite neįpjautą, tai bus elglutės viršūnė.
- Susukite juosteles – eglutės šakas. Galite šiek tiek sukant patempti.
- Iš likučių susukite juosteles.
- Aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite džiovintu baziliku.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Jei šakos nuo išsilydžiusio sūrio šiek tiek sulipo, atskirkite peiliu.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Itališka krautuvėle.
#reklama
1 Komentaras
[…] pyragas dar paprastesnis, nei eglutė, kuria dalinausi prieš kelias dienas. Tik 4 […]