Halloumi sūris yra underrated! Pristatau tiesiog puikų susitikimų ir vakarėlių užkandį, kuriam sugaišite tik keliolika minučių. Nežinau, kur buvau anksčiau, kad nebandžiau. Vasara vis arčiau, o oras sako, kad ji jau prasidėjo, tad pats laikas ilgiems vakarams draugų kompanijoje. O koks susitikimas be skanių užkandžių? Žinoma – nekoks. Tikrai patieksiu tokias lazdeles ant užkandžių stalo, kai svečiuosis draugai, nes:
- jos super skanios;
- paruošiamos super greitai;
- gali būti netgi pašildomos vėliau ir skonis nenukenčia (išbandyta)!
Kiprietiškas Halloumi sūris išsiskiria savo tekstūra – kepamas jis suminkštėja, bet nesutirpsta, nepraranda formos, todėl labai tinka kepimui orkaitėje beveik nenaudojant riebalų. Lazdelės iškepa itin traškios išorėje ir minkštos viduje.
Kiprietiškas Halloumi sūris ir azijietiškas saldžiai aštrus padažas gali pasirodyti kaip neįprastas derinys, bet iš tiesų skaniai sūrstelėjęs Halloumi sūris netikėtai puikiai dera su saldžiai aštriu „Daumantų“ „Sweet Asia“ padažu. Jį dar pasaldinau šiltu medumi. Taip gerai, kad pirštus apsilaižysit, prižadu! Nieko nekeisčiau, nes skonis labai geras.
„Daumantų“ „Sweet Asia“ padažas puikiai dera ne tik su azijietiškais patiekalais, bet ir jūros gėrybėmis, šonkauliukais, silkių ir vištienos patiekalais. Taip pat labai tinka karštų padažų gaminimui. Aš gan stipriai pakaitinau medų ir tuomet jį sumaišiau su „Sweet Asia“. Prie Halloumi juostelių švelniai šiltas padažas man patiko dar labiau, nei vėsus.
Traškus Halloumi sūris lazdelėmis su saldžiai aštriu padažu
admin Halloumi sūris yra underrated! Pristatau tiesiog puikų susitikimų ir vakarėlių užkandį, kuriam sugaišite tik keliolika minučių. Nežinau, kur buvau anksčiau,… Užkandžiai halloumi, halloumi sūris, keptas halloumi sūris, traškios sūrio lazdelės, keptos sūrio lazdelės, orkaitėje keptas sūris, užkandis, vakarėlių užkandis European SpausdintiIngredientai
- 400 g Halloumi sūrio
- Apie 50 g miltų
- 2 kiaušinių
- Apie 120 g džiūvėsėlių (naudojau dviejų rūšių: su paprika ir panko)
- Maltos saldžiosios paprikos
- Juodųjų pipirų
- 4 v.š. „Daumantų“ „Sweet Asia“ padažo
- 2 v.š. medaus
- Šlakelio aliejaus
Gaminimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
- Halloumi sūrį perpjaukite išilgai per pusę ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite vienodo dydžio juostelėmis.
- Apibarstykite saldžiosios paprikos milteliais ir juodaisiais pipirais.
- Dubenėlyje ranka lengvai paplakite kiaušinius su šlakeliu vandens. Į atskirus dubenėlius suberkite miltus ir džiūvėsėlius.
- Apvoliokite Halloumi sūrio juosteles miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir, galiausiai, džiūvėsėliuose.
- Juosteles sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos ir aliejumi apšlakstytos kepimo skardos. Kepkite apie 12-14 min.
- Tuo tarpu ištirpinkite medų, kol taps skystas ir gerai sušils. Sumaišykite su „Sweet Asia“ padažu.
- Iškepusį sūrį iš karto tiekite ant stalo su padažu ir skanaukite!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Daumantai LT.
#reklama