Kepta feta su sezamo plutele ir medumi yra saulėtos Graikijos įkvėptas receptas. Jo idėja mano mintyse sukosi nuo pat pirmo paragavimo ir, iš noro atkurti vieną skaniausių atostogaujant ragautų užkandžių, paruošiau šį receptą.
Kepta feta su sezamo ir medumi įprastai ruošiama keptuvėje, tačiau, norint gražiai apskrudinti fetos sūrį, tenka naudoti nemažai aliejaus. Bandžiau ir šį būdą, buvo skanu, bet man nelabai patiko, kad taip paruoštas užkandis nėra itin palankus sveikatai. Norėjosi atrasti sveikesnį variantą. Džiugu, kad puikiai pavyko visai be pastangų. Kepimas orkaitėje – puiki sveikesnė alternatyva, o feta iškepa ne mažiau skani. Iškepusi ji tampa šilta ir minkšta, sezamo plutelė – traški, o gausiai ant vviršaus pašlakstytas skystas ir švelnus medus skaniai subalansuoja fetos pikantiškumą.
Kepta feta labai skani ir valgoma viena, bet dar skaniau ją patiekti su vynuogėmis, figomis, riešutais ir raudonuoju nealkoholiniu Barone Montalto Passivento 0,0% vynu, kviečiančiu vasarą dar pasilikti, o mus – ja pasimėgauti.
Geriausia žinia, kad šis užkandis paruošiamas itin greitai ir be pastangų. Tereikia fetą apvolioti miltuose, tuomet – kiaušinio plakinyje ir, galiausiai, sezamo sėklose. Sezamo sėklų naudojau nemažai, kad plutelė būtų storesnė ir traškesnė.
Jei plutelę norėtumėt apskrudinti truputį stipriau, pabaigoje galite 1-2 min. kepti su nustatyta orkaitės grilio funkcija.
Kepta feta su sezamo plutele ir medumi
admin Kepta feta su sezamo plutele ir medumi yra saulėtos Graikijos įkvėptas receptas. Jo idėja mano mintyse sukosi nuo pat pirmo… Užkandžiai kepta feta, keptas fetos sūris, graikiškas sūris, graikiškas receptas, užkandis prie vyno, užkandžiai prie vyno, gurmaniškas užkandis, gurmaniška European SpausdintiIngredientai
Keptam feta sūriui:
- 200 g fetos sūrio gabalėlio
- 1 v.š. miltų
- 1 mažo kiaušinio
- 7 v. š. sezamo sėklų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- 2-3 v.š. skysto medaus
- Kelių čiobrelio šakelių
Patiekimui (nebūtina, bet labai tinka):
- Skrudintų šviesos duonos
- Šviežių figų ir/ar vynuogių
- Graikinių riešutų
Gaminimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
- Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi ir ištepkite trupučiu alyvuogių aliejaus.
- Fetos sūrio gabalėlį išilgai perpjaukite per pusę į du trikampius. Gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Kiekvieną gabalėlį tolygiai apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir, galiausiai, sezamo sėklose, kad susidarytų storesnė plutelė. Sūrio gabalėlius sudėkite į kepimo indą ir apibarstykite čiobrelio lapeliais.
- Kepkite orkaitėje apie 20 min. Jei norite labiau apskrudinti, pabaigoje įjunkite grilio funkciją ir kepkite dar apie 1 min.
- Keptą sūrį apšlakstykite skystu medumi. Jei norite, galite papuošti šviežiu čiobreliu.
- Galite valgyti vieną, bet dar skaniau patiekti su skrudintos duonos riekelėmis, figomis, vynuogėmis ir riešutais.
Daugiau užkandžių receptų rasite čia.
Sukurta bendradarbiaujant su Barone Montalto nealkoholinis.
#reklama