
Žuvį gaminu nepakankamai dažnai. Ir be reikalo. Žuvyje gausu Omega-3 riebalų rūgščių, D, B12 ir kitų vitaminų, taip pat mineralų: kalcio, fosforo, geležies, magnio, cinko, kalio, jodo. Žuvis stiprina kaulus, gerina smegenų veiklą. Ji pasižymi dideliu baltymų kiekiu ir yra lengvai virškinama. Taigi, tai puikus pasirinkimas tiek sveikiems pietums, tiek vakarienei.

Geriausias skonis, žinoma, yra šviežios žuvies. Šiuos kukuliukus gaminau iš tėčio pagautos lydekos, todėl jie pavyko labai skanūs. Tačiau tikrai tiks ir sumalta ar elektriniu smulkintuvu susmulkinta šaldytos baltos žuvies filė, pavyzdžiui, menkės, jūros lydekos, plekšnės.
Prie kukuliukų tobulai dera:
- Aštresniam skoniui – Felix saldus čili padažas;
- Švelniam skoniui – graikiško jogurto padažas.


Orkaitėje kepti žuvies kukuliukai
admin Žuvį gaminu nepakankamai dažnai. Ir be reikalo. Žuvyje gausu Omega-3 riebalų rūgščių, D, B12 ir kitų vitaminų, taip pat mineralų:… Idėjos pietums žuvies patiekalai, žuvis, lydeka, lydekos kepsniukai, žuvies kotletukai, žuvies kukuliai European SpausdintiIngredientai
Žuvies kukuliukams reikės:
- 500 g lydekos ar kitos baltos žuvies faršo
- 1 v.š. chia (ispaninio šalavijo) sėklų + 6 v.š. vandens
- 3 cm tarkuoto imbiero
- Druskos, juodųjų pipirų, ciberžolės, žuvies prieskonių
- 1 skiltelės česnako
- 1 labai mažo svogūno
- 1/3 smulkiai sutarkuotos ir nuspaustos mažos cukinijos (50 g nuspaustų tarkių)
- 1,5 v.š. tapijokos krakmolo
- Šlakelio liesos grietinėlės
- Apie 50 g traškių džiūvėsėlių arba smulkios polentos (pusei naudojau džiūvėsėlius su paprika, pusei – smulkią polentą)
- Šlakelio aliejaus
Jogurtiniam padažui reikės:
- 4 v.š. tiršto graikiško jogurto
- 1 v.š. vandens
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. šviežių, peliu susmulkintų petražolių
- Šlakelio agavų sirupo
Papildomai reikės:
- Felix saldaus aitriųjų paprikų padažo
- Virtų ryžių, gardintų ciberžole
- Šviežių salotų (manosios iš rukolos, ridikėlių, agurkų, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus)
Gaminimas
- Chia sėklas sumaišykite su vandeniu ir palikite 5-10 min. išbrinkti.
- Smulkiai supjaustykite svogūną.
- Žuvies faršą sumaišykite su chia ir svogūnu. Įspauskite česnako skiltelę, įtarkuokite imbierą, sudėkite cukiniją. Įberkite druskos, prieskonių ir viską gerai išmaišykite.
- Sudėkite tapijokos krakmolą ir įpilkite šlakelį grietinėlės.
- Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir patepkite šlakeliu aliejaus.
- Kabinkite paruoštą masę, formuokite mažus kukuliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose arba polentoje ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. (praėjus pusei laiko – apverskite).
- Jogurtiniam padažui sumaišykite visus ingredientus.
- Tiekite su ryžiais, padažais ir salotomis.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Felix.
#reklama