
Vieno kąsnio užkandžiai – 3 idėjos, kurias noriu pasiūlyti jūsų Velykų stalui, nes Velykos visai ne už kalnų, o vos už pusantros savaitės! Pats laikas pagalvoti apie meniu. Norite nenuobodaus Velykų stalo? Pasigaminkite patrauklių ir stilingų vieno kąsnio užkandžių, kuriems prireiks nedaug ingredientų. Pristatau:
- Crostini su sūriu ir vynuogėmis
- Mocarelos ir kumpio rutuliukus
- Agurko ir lašišos suktinukus
Norisi, kad šventinis pasiruošimas būtų kuo sklandesnis, todėl visos trys idėjos nesudėtingos. Rezultatas, tikiu, nudžiugins, nes visi šie vieno kąsnio užkandžiai gražiai atrodo, juos patogu ir smagu skanauti, ir, drįsčiau teigti, turi „cinkelio“. Jei vis tik reikėtų išsirinkti favoritą, tikriausiai tai būtų crostini, nuo jų tiesiog „alpau“. Esu šiek tiek šališka – pirmiausia, aš tiesiog dievinu tokius sumuštinukus. Antra, sužavėjo šveicariškas sūris, kurį itin plonai skutu pjaustykle šiame video, ir medus su trumais, nuo kurio maloniai pakvipo visi namai. O kurį užkandį rinktumėtės jūs?

Viską gaminau iš kokybiškų Assorti ingredientų, kurie atkeliavo tiesiai į namus. Ne pirmąsyk įsitikinu – kompromisų kokybei Assorti nedaro. Kiekvieną kartą atrandu kažką naujo, produktai džiugina ir išskirtiniais skoniais, ir puikiomis sudėtimis.
Tikiuosi, kad receptus išbandysite. Jei ir ne visus, tai bent vieną iš trijų. Linkiu sklandaus šventinio pasiruošimo!


Vieno kąsnio užkandžiai – 3 idėjos
admin Vieno kąsnio užkandžiai – 3 idėjos, kurias noriu pasiūlyti jūsų Velykų stalui, nes Velykos visai ne už kalnų, o vos… Užkandžiai velykos, assorti, velykų stalas, velykų patiekalai, uzkandziai, vakareliui, vakarelio idejos European SpausdintiIngredientai
Crostini su sūriu ir vynuogėmis (12 vnt.):
- 12 prancūziško batono (bagetės) riekelių
- 8 a.š. tepamo ožkos sūrio
- Kekės vynuogių
- Saujelės pusiau kieto šveicariško sūrio TETE DE MOINE AOP MARGOT
- Saujelės pekaninių karijų (galima keisti graikiniais riešutais)
- Šakelės čiobrelio
- Šiek tiek skysto medaus (labai rekomenduoju medų su trumais – kažkas nuostabaus)
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Mocarelos ir kumpio rutuliukai (12 vnt.)
- 12 mocarelos sūrio rutuliukų
- 6 Prosciutto kumpio juostelių
- 6 vyšninių pomidorų
- 12 baziliko lapelių
- Šiek tiek tiršto balzamiko acto
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Agurko ir lašišos suktinukai (15 vnt.)
- 15 ilgavaisio agurko juostelių (reikės maždaug 2 agurkų)
- 100 g sūdytos arba rūkytos lašišos filė
- 40 g fetos sūrio
- 80 g tepamo varškės sūrio
- Šiek tiek citrinos sulčių
- Saujelės krapų
- 15 krekerių
- Juodųjų pipirų
Gaminimas
Crostini su sūriu ir vynuogėmis gaminimas:
- Bagetės riekeles apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir paskrudinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 min.
- Ant riekelių tepkite ožkos sūrį, dėkite po tris vynuogių puseles ir apibarstykite smulkintomis karijomis.
- Priskuskite šveicariško sūrio juostelių ir sudėkite ant sumuštinukų.
- Pagardinkite šviežiu čiobreliu ir medumi.
Mocarelos ir kumpio rutuliukų gaminimas:
- Kumpio juosteles išilgai perpjaukite per pusę.
- Pomidorus taip pat perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas.
- Ant kiekvienos juostelės uždėkite po baziliko lapelį, popieriniu rankšluosčiu gerai nusausinto mocarelos sūrio rutuliuką ir pusę pomidoro. Susukite ir persmeikite dantų krapštuku.
- Apšlakstykite balzamiko actu ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
Agurko ir lašišos suktinukų gaminimas:
- Y formos bulvių skustuku išilgai pjaustykite agurką plonomis juostelėmis, kol pasieksite vidurinę dalį su daug sėklų. Agurką apsukite ir vėl pjaustykite juosteles iš kitos pusės. Vidurinės agurko dalies su daug sėklų nenaudokite, ji per daug vandeninga.
- Sumaišykite varškės ir fetos sūrius, citrinos sultis, smulkiai supjaustytus krapus, pagardinkite pipirais ir sutrinkite iki vientiso kremo. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį arba užsegamą maišelį nukirptu kampeliu.
- Popieriniu rankšluosčiu iš abiejų pusių gerai nusausinkite agurkų juosteles.
- Ant agurko juostelių užspauskite ploną paruošto kremo sluoksnį, paliekant šiek tiek vietos abiejuose galuose.
- Viename gale uždėkite lašišos filė juostelę (ji turi būti trumpesnė, nei agurko juostelė) ir pradedant nuo šio galo susukite agurkų juosteles į suktinukus.
- Trupučiu kremo patepkite krekerius ir prilipdykite suktinukus.
- Lėkštės kraštą papuoškite rozmarino šakelėmis.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Assorti.
#reklama