

Iš sodo ar kaimo parsivežėt, iš daržo parsinešėt ar turguj nusipirkot cukinijų? Keliat klausimą ką su jomis nuveikti? Manau, galima nuveikti tikrai daug ką.
Nors cukinija dažnai nuvertinama kaip beskonė daržovė, aš manau, kad ji turi daug potencialo ir tinka įvairiausiems patiekalams: sriuboms, troškiniams, omletams, padažams, blynams, keksams ir keksiukams ir t.t.

Šįkart iš cukinijų siūlau išsikepti sveikus ir skanius blynelius su vištiena. Juos kepiau be kiaušinių. Surišimui naudojau chia (ispaninio šalavijo) sėklas, todėl blyneliai minkštesni ir kiek trapesni, nei su kiaušiniu kepti, bet man labai patiko. Jei norite, galite naudoti kiaušinį.
⠀
Blynelius patiekiau su imbieriniu avokado padažu. Taip pat puikiai tiktų jogurtinis padažas ar tiesiog natūralus jogurtas.


Cukinijų ir vištienos blyneliai su avokado padažu
admin Iš sodo ar kaimo parsivežėt, iš daržo parsinešėt ar turguj nusipirkot cukinijų? Keliat klausimą ką su jomis nuveikti? Manau, galima… Greiti receptai greiti pietūs, cukinijos, greiti receptai, vakarienė, sveikas maistas, sveika mityba European SpausdintiIngredientai
Blyneliams reikės:
- 1 vidutinė ir 1 maža cukinija (nulupus odą ir išskobus sėklas manosios svėrė 750 g)
- 400 g vištienos krūtinėlės
- 1 v.š. chia (ispaninio šalavijo) sėklų, sumaišytų su 4 v.š. vandens (galite keisti 1 kiaušiniu)
- 1 a.š. šviežio tarkuoto imbiero
- 6 v.š. šviesių speltų miltų (jei tešla atrodo per skysta, dėkit daugiau)
- Druskos
- Juodųjų pipirų ir vištienos prieskonių
- Aliejaus (kepimui)
Padažui reikės:
- 1/2 avokado
- 1/4 a.š. tarkuoto šviežio imbiero (ar pagal skonį)
- Šlakelio citrinos sulčių
- Šviežių susmulkintų krapų
- Druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
- Chia sėklas užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti (jei naudojate kiaušinį, šį žingsnį praleiskite).
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais.
- Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir pabarstykite druska. Šiek tiek palikite, kad išsiskirtų sultys, ir kuo geriau jas nuspauskite.
- Cukinijas sumaišykite su vištienos gabalėliais, chia sėklomis (arba kiaušiniu) ir tarkuotu imbieru. Pagardinkite juodaisiais pipirais ir vištienos prieskoniais. Sudėkite miltus ir išmaišykite. Kepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Padažui sutrinkite avokadą ir sumaišykite su kitais ingredientais. Blynelius tiekite su padažu ir šviežiomis salotomis.

Įkvėpimas iš IRRI style blogo, receptas pakeistas pagal save.