Pasta gali būti tas paskutinės minutės patiekalas, kurį lengva pasigaminti net tada, kai laiko ilgiems pietums nėra. Geriausia yra tai, kad išlygų, kompromisų patiekalo kokybei ir skoniui visai nereikia daryti. Kol makaronai išverda, padažas jau gali kunkuliuoti, įmantrių ingredientų jam nereikia. Tokie šie makaronai su rausvuoju pomidorų padažu ir mocarela, kuriuos paruošite per 15 minučių.
Pasta su rausvu, kreminiu pomidorų padažu man yra viena skaniausių. Kaskart taip pasiruošusi pietus, valgau ir galvoju, kad namuose – restoranas, o užtrukau tik keliolika minučių. Padažą šįkart gardinau špinatais, baziliku ir pastą patiekiau su mocarelos sūriu. Kol pomidorai skanūs ir gerai sunokę, pasigaminkit, tikrai verta. Vis tik įžiemojus, galite „išsisukti“ su konservuotais pomidorais.
Šį patiekalą ruošiau su Lietuvoje gaminamais caserecce makaronais, kurie puikiai „pagauna“ padažą ir sulaiko jį grioveliuose. Man caserecce patinka dėl savo žaismingos straubliukų formos, bet šiam patiekalui puikiai tiktų ir kitos Malsena kietagrūdžių kviečių makaronų rūšys: vamzdeliai penne rigate, sraigteliai fusilli, kaspinėliai farfalle, tad iš jų galite pasirinkti labiausiai patinkančius. Jie gaminami iš kietagrūdžių kviečių, naudojant paviršių „pašiaušiančias“ bronzines formas, todėl tinkamai sugeria padažą, nesukrenta, nesulimpa. Išvirkit teisingai ir turėsit puikų baltymų bei skaidulinių medžiagų šaltinį!
Primenu, kad su Malsena makaronais sukūriau dar vieną receptą moliūgų mėgėjams, tad jei esate vienas (-a) iš jų, užsukite čia.
Smalsu, kuris skonis labiau jūsų: makaronai su rausvuoju pomidorų padažu ir mocarela ar makaronai su keptų moliūgų padažu, riešutais ir duonos trupiniais?🙂
Makaronai su rausvuoju pomidorų padažu ir mocarela
admin Pasta gali būti tas paskutinės minutės patiekalas, kurį lengva pasigaminti net tada, kai laiko ilgiems pietums nėra. Geriausia yra tai,… Makaronų patiekalai Makaronai, pasta, makaronų patiekalai, Malsena makaronai, pasta su pomidorais, pomidorų patiekalai, pomidorų padažas, makaronų padažai, greiti pietūs, greiti patiekalai, receptai per 15 minučių European SpausdintiIngredientai
- 3 didelių ir 4 vyšninių pomidorų
- 3 skiltelių česnako
- 180 g „Malsena“ kietagrūdžių kviečių makaronų caserecce
- 60 ml liesos grietinėlės
- 50 g špinatų
- 15 g šviežio baziliko
- 100 g mocarelos sūrio
- 20 g kietojo sūrio
- Druskos ir juodųjų pipirų
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Didelių pomidorų odelę viršuje įpjaukite kryžmai ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite kelias minutes ir nulupkite odelę. Sutrinkite elektriniu smulkintuvu arba supjaustykite labai smulkiais kubeliais.
- Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (jie turi likti šiek tiek kietoki – al dente). Pasilikite apie pusę puodelio vandens, kuriame virė makaronai, ir makaronus nupilkite.
- Su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje apie pusę minutės apkepkite įspaustas česnako skilteles ir sudėkite šiek tiek pasmulkintus špinatus. Apkepkite kelias minutes. Sudėkite smulkintus pomidorus. Troškinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, suberkite bazilikus.
- Į padažą supilkite grietinėlę, išmaišykite ir pašildykite, kol ims kunkuliuoti. Jei padažas tirštokas, atskieskite vandeniu nuo makaronų. Suberkite makaronus ir gerai išmaišykite.
- Makaronus sudėkite į lėkštes, įmaišykite plėšytą mocarelos sūrį ir griežinėliais supjaustytus vyšninius pomidorus. Pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu ir juodaisiais pipirais.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Malsena.
#reklama