
Ilgą laiką nemėgau burokėlių jokiame pavidale, išskyrus šaltibarščius. Koks praradimas, juk tiek vitaminų juose! Salotos ar mišrainė su burokais? Oi, ne, ačiū… Burokėlių sriuba? Oi, dar labiau ne… Burokėlių garnyras prie patiekalo? Patiekalą suvalgysiu, bet burokėliai vienareikšmiškai liks raudonuoti lėkštėje. Pati stebėdavausi koks čia fenomenas, kad nei sriuboj, nei salotose, nei prie kepsnio, nei dar prie ko nors jie nepritinka, vien tik šaltibarščiuose dera nuostabiai.

Tačiau laikui bėgant daug kas keičiasi, taigi ir skonis gali pasikeisti. Kažkaip po truputėlį pradėjau ragauti, iš naujo pažindintis ir taip susidraugavau. Nors burokėliai vis dar nėra mano pati mėgstamiausia daržovė, meniu ji atsiranda vis dažniau ir, dėl vitaminų gausos, man pradeda patikti vis labiau. Ypač šiose puikiose salotose.


Burokėlių ir fetos sūrio salotos
admin Ilgą laiką nemėgau burokėlių jokiame pavidale, išskyrus šaltibarščius. Koks praradimas, juk tiek vitaminų juose! Salotos ar mišrainė su burokais? Oi,… Idėjos pietums salotos, burokėlių salotos, burokų salotos, vegetariškas maistas European SpausdintiIngredientai
Salotoms reikės:
- 2 virtų burokėlių
- 100 g fetos sūrio
- Kelių didelių saujų gražgarsčių
- Kelių saujų saulėgrąžų daigų
- Pusės didelio avokado
- Saujelės karijų riešutų (arba graikiškų)
- Saujos saulėgrąžų
Padažui reikės:
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. agavų sirupo (arba medaus)
- 1/3 v.š. tiršto balzamiko acto
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
- Sumaišykite gražgarstes su saulėgrąžų daigais. Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus burokėlius ir riekelėmis pjaustytą avokadą. Sutrupinkite fetos sūrį. Sudėkite šiek tiek pasmulkintus riešutus ir saują saulėgrąžų.
- Pagaminkite užpilą, sumaišydami alyvuogių aliejų, agavų sirupą, balzamiko actą ir druską. Užpilkite ant salotų ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
- Man skaniausia valgyti su ruginiais duoniukais.
