

Praėjęs savaitgalis buvo nors ir ne pats sveikiausias, bet tikrai labai skanus. Kartais galima pasukčiauti, juk ne kasdien, ar ne? Svajojau apie vaflius šeštadienio pusryčiams ir burgerius sekmadienio popietei. Apie nuostabius vaflius vėliau, o kol kas burgeriai!
Juos valgau tik namuose gamintus ir tik kokį kartą ar kelis metuose. Tiems keliems kartams nepatingiu pasiruošti karamelizuotų svogūnų, kuriuos ragaujant norisi dainuoti. Jie taip puikiai išpildo skonį!
Prie karamelizuotų svogūnų puikiai derėjo sunokę avokadai, kuriuos naudojau vietoje pomidorų padažo. Vyras užsidėjo pomidoro, man pakako avokado – ir taip, ir taip skanu. Mums šis derinys labai patiko.



Burgeriai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais
admin Praėjęs savaitgalis buvo nors ir ne pats sveikiausias, bet tikrai labai skanus. Kartais galima pasukčiauti, juk ne kasdien, ar ne?… Idėjos pietums burgeriai, idėjos vakarėliui, vakarėlio užkandis, greitas maistas, mėsainiai European SpausdintiIngredientai
4 burgeriams reikės:
- 4 karamelizuotų raudonųjų svogūnų
- 4 mėsainių bandelių
- 400 g brandintos jautienos faršo
- Mėsos prieskonių, druskos, juodųjų pipirų
- 4 salotos lapų
- 1 avokado
- 4 griežinėlių čedario sūrio
- 4 griežinėlių pomidoro (galite keisti avokadu)
- 12 mažojo piršto dydžio marinuotų karnišonų
Karamelizuotiems svogūnams reikės:
- 4 raudonųjų svogūnų
- 3 v.š. balzaminio acto (naudojau tirštą)
- 2 v.š. rudojo cukraus
- Žiupsnio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
Karamelizuotų svogūnų receptas:
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite aliejuje, kol šiek tiek suminkštės.
- Pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais, sudėkite cukrų ir išmaišykite. Supilkite balzaminį actą ir šiek tiek verdančio vandens (įpyliau apie 3 v.š.).
- Uždenkite ir ant silpnos kaitros troškinkite apie 25-30 min., retkarčiais pamaišant.
Burgerių receptas:
- Sutrinkite avokadą. Išilgai plonomis juostelėmis supjaustykite karnišonus.
- Iš jautienos faršo suformuokite paplotėlius ir apkepkite maždaug po 3-3,5 min. iš abiejų pusių (kepiau griliaus keptuvėje).
- Bandeles paskrudinkite toje pačioje keptuvėje iš abiejų pusių. Ant viršutinės bandelių dalies uždėkite sūrį, kad, skrundant bandelei, jis truputį apsilydytų.
- Ant bandelių apatinės pusės tepkite avokadą, dėkite salotos lapus, jautienos paplotėlį, karamelizuotus svogūnus, pomidoro arba avokado griežinelius (kuriuos naudojate) ir karnišonus. Užvoškite bandelės viršutine dalimi su sūriu.

