Šio torto istorija jauki, šventiška ir pavasariška. Tai mamai pirmąjį gegužės sekmadienį gamintas tortas su braškėmis, kurį puošiau prieš pat išeinant. Jis yra labai gaivus, lengvas, ne per saldus. Vietoje braškių galite naudoti ir kitas uogas: avietes, šilauoges ar mėlynes.
Braškinis graikiško jogurto tortas
admin Šio torto istorija jauki, šventiška ir pavasariška. Tai mamai pirmąjį gegužės sekmadienį gamintas tortas su braškėmis, kurį puošiau prieš pat… Saldus stalas tortas, desertas, jogurtinis tortas, gavus tortas, liesas tortas, lengvas tortas European Spausdinti
Porcijos: 20 cm dydžio tortas (apie 10 porcijų)
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
Pagrindui reikės:
- 160 g sausainių
- 70 g sviesto
Jogurtiniam sluoksniui reikės:
- 600 g tiršto graikiško jogurto (man patinka 10% rieb. iš Lidl, nes visai nerūgštus)
- 15 g želatinos (naudoju Dr.Oetker, jei naudosite kitą, kiekis gali šiek tiek kisti)
- 100 g cukraus
- 4 v.š. citrinos sulčių
- 100 g grietinėlės (35-36% rieb.)
Braškiniam sluoksniui reikės:
- 400 g braškių
- 120 g cukraus (ar mažiau, jei braškės saldžios)
- 200 g tiršto graikiško jogurto (10% rieb.)
- 25 g želatinos (naudoju Dr. Oetker, jei naudosite kitą, kiekis gali šiek tiek kisti)
- 150 g grietinėlės (35-36% rieb.)
Gaminimas
Pagrindo paruošimas:
- Ištirpinkite sviestą. Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su sviestu.
- Į 20 cm. atsegamos torto formos dugną įtieskite arba po konditeriniu žiedu patieskite kepimo popierių. Kraštus apjuoskite acetato juosta arba kepimo popieriaus juostele. Suformuokite sausainių pagrindą ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Jogurto sluoksnio paruošimas:
- Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens, išbrinkinkite.
- Kambario temperatūros graikišką jogurtą sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis.
- Išplakite šaltą grietinėlę.
- Ištirpdykite želatiną. Į želatiną įdėkite šaukštą jogurto masės ir intensyviai išmaišykite, geriausia šluotele. Papildykite keliais šaukštais jogurto ir vėl gerai išmaišykite, po to – dar keliais. Galiausiai sumaišykite abi mases.
- Silikonine mentele švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę.
- Jogurto masę supilkite ant pagrindo ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba kol sustings.
Braškinio sluoksnio paruošimas:
- Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens, išbrinkinkite.
- Iki vientisos masės sutrinkite braškes su cukrumi ir sumaišykite su kambario temperatūros jogurtu.
- Išplakite šaltą grietinėlę.
- Ištirpdykite želatiną. Įdėkite kelis šaukštus braškių – jogurto masės ir gerai išmaišykite. Įdėkite dar kelis šaukštus ir vėl išmaišykite. Sumaišykite abi mases.
- Švelniai įmaišykite grietinėlę.
- Palikite šaldytuve, kol sustings. Geriausia per naktį.