

Nežinau kokia situacija su bananais pastarosiomis savaitėmis pas Jus, bet mes arba jų išvis neturim, arba turim daug labai sunokusių, nes taupom. Tai va, iš tų sunokusių, sumąsčiau, kad noriu pyrago. Jis be kiaušinių, nors į rikotos sluoksnį galima įdėti. Trapią tešlą dariau kiek sveikesnę: įmaišiau avižinių miltų. Dėl sunokusių bananų prireikė mažai cukraus. Visai neblogas pyragas.



BANANŲ IR OBUOLIŲ TARTAS
admin Nežinau kokia situacija su bananais pastarosiomis savaitėmis pas Jus, bet mes arba jų išvis neturim, arba turim daug labai sunokusių,… Desertai desertas obuolių bananų pyragas tartas European Spausdinti
Porcijos: 8
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
Trapiai tešlai reikės:
- 100 g šviesių speltų miltų
- 80 g pilno grūdo avižinių mitų
- 100 g sviesto
- 2 v.š. cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 3-4 v.š. šalto vandens
Rikotos sluoksniui reikės:
- 220 g rikotos sūrio
- 2 a.š. agavų ar kito sirupo
- 0,5 a.š. vanilės pastos arba vanilinio cukraus
- 1 v.š. kukurūzų krakmolo
- Pusės citrinos nutarkuotos žievelės
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 banano (arba 1 kiaušinio, būtų dar ir geresnė konsistencija, tik tada sirupo reikėtų kiek daugiau. Aš naudojau bananą tik todėl, kad dukrai kiaušiniai netinka).⠀
Viršui reikės:
- 2 bananų
- 1 didelio obuolio
- 0,5 v.š. rudojo cukraus
- Citrinos sulčių apšlakstymui
- 10 g sviesto
- Vanilės pastos
Gaminimas
- Sumaišykite abiejų rūšių miltus, cukrų ir druską. Sudėkite šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutrinkite rankomis arba virtuviniu kombainu iki trupinių. Supilkite 3 v.š. vandens ir sumaišykite tešlą. Paskutinio šaukšto gali neprireikti, tad stebėkite konsistenciją. Jei tešla per kieta, supilkite ir likusį šaukštą. Paruoštą tešlą 1 val. įdėkite į šaldytuvą.
- Išimkite tešlą ir iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki keliais cm didesnio apskritimo, nei turima kepimo forma (mano forma buvo 26 cm dydžio). Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Apverskite ir iškratykite neprilipusius miltus. Įtieskite tešlą, užlenkite ir švelniai priglauskite jos kraštus. Subadykite tešlą šakute, įtieskite kepimo popieriaus lakštą, priberkite sausų pupelių ar žirnių, kad tešla nekiltų ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
- Bananą sutrinkite šakute arba, jei vietoje jo naudojate kiaušinį, – jį šiek tiek paplakite. Bananą arba kiaušinį sumaišykite su rikota, sirupu ir vanilės pasta ar vaniliniu cukrumi. Įmaišykite citrinos žievelę ir sultis, kukurūzų krakmolą. Paskleiskite įdarą ant iškepusio pyrago pagrindo.
- Supjaustykite bananus riekelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis. Tolygiai išdėliokite ant viso pyrago. Labai plonomis riekelėmis supjaustykite obuolį ir juo padenkite visą pyrago paviršių. Apibarstykite ruduoju cukrumi. Apšlakstykite vanilės pasta. Aš jos nepagailėjau. Apdėkite obuolius mažais sviesto gabalėliais. Jei pastos nenaudojate, sviesto dėkite truputį daugiau, nei nurodyta recepte, kad suminkštintų obuolius. Kepkite iki 180 °C įkatintoje orkaitėje apie 30 min.

