Šių salotų idėją nužiūrėjau pas Annabel Langbein ir prisiderinau pagal mūsų poreikius bei turimus produktus. Jos mano dėmesį patraukė dėl ingredientų sąraše numatytų daigintų mung pupelių, dar vadinamų spindulinėmis pupuolėmis, kurias neseniai įsigijau. Ir įsivaizduokit, paruošusi salotas, pamiršau jų įdėti! Prisiminiau tik suvalgius. Na, bet recepte jos žymėtos kaip „optional“, tad galima dėti, galima praleisti.
Antienos krūtinėlę kepiau pirmą sykį ir, galiu pasakyti, kad buvo labai paprasta. Jei nesate bandę, nebijokit, nieko sudėtingo. Svarbiausia neperkepti.
⠀
Padažui imbiero kiekį galite reguliuoti. Jei norisi aštriau, įtarkuokite šiek tiek daugiau, nei nurodžiau recepte.
Antienos ir mango salotos su imbieriniu padažu
admin Šių salotų idėją nužiūrėjau pas Annabel Langbein ir prisiderinau pagal mūsų poreikius bei turimus produktus. Jos mano dėmesį patraukė dėl… Azijietiški patiekalai stir fry, azijietiška, azijos virtuvė, rytietiški patiekalai, European SpausdintiIngredientai
Antienai ir daržovėms reikės:
- 1 pakuotės Lapino puota ančiukų filė su oda
- Kelių saujų salotų lapų
- Kelių saujų špinatų lapelių
- 1 nedidelio supjaustyto mango
- 1/2 didelio supjaustyto avokado
- Saujos žirnių ankščių
- Skrudintų sezamo sėklų (patiekimui)
- Druskos, juodųjų pipirų⠀
Padažui reikės:
- 8 v.š. citrinos sulčių
- 3 v.š. auksaspalvio sirupo
- 3 v.š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus
- 3 a.š. sojos padažo
- 1,5 a.š. šviežio tarkuoto imbiero
- Druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas
- Anties krūtinėlės odelę skersai ir išilgai įpjaukite gilesniais rombais, neįpjaunant mėsos. Pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir įjunkite stipresnę kaitrą. Kepkite apie 8-14 min., priklausomai nuo to, ar norite stipriau, ar silpniau, iškepusios mėsos. Apverskite ir kepkite dar apie 4-5 min. Išimkite iš keptuvės ir palikite apie 5 min. pailsėti.
- Padažui sumaišykite visus ingredientus.
- Sumaišykite salotų lapus, špinatus, žirnių ankštis, mangą ir avokadą. Supjaustykite ir sudėkite anties krūtinėlę. Apibarstykite skrudintomis sezamų sėklomis. Apšlakstykite padažu.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Baltic Larus.
#reklama