
Visai nevalgome kiaulienos. Aš apskritai nepamenu, kad kažkada ją būčiau valgiusi. Man neskanu ir per riebu. Net kvapas erzina.
⠀
Bet labai mėgstu triušieną, kurios mėsytė liesa ir švelni. Primena paukštieną, bet yra daug maistingesnė, todėl ją tikrai verta įtraukti į racioną. Vienas skaniausių jos paruošimo būdų – lėtas troškinimas tol, kol mėsa ima kristi nuo kaulo. Tokį paprastai paruošiamą receptą ir siūlau. Apkepate ir paliekate kelias valandas troškintis. Aš kartais netgi išsivedu dukrą į lauką, o grįžus maistas būna jau paruoštas.
Už kokybišką triušieną dėkoju Lapino puotai. Tokios triušienos galite rasti prekybos centruose.


Troškinta triušiena su garstyčiomis
admin Visai nevalgome kiaulienos. Aš apskritai nepamenu, kad kažkada ją būčiau valgiusi. Man neskanu ir per riebu. Net kvapas erzina. ⠀… Idėjos pietums jaukus maistas, jaukūs patiekalai, triušiena, troškinys, sveiaks maistas, sveika mityba European Spausdinti
Porcijos: 6
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 4 vnt. šviežių triušienos priekinių kumpelių (1 pakuotės Lapino puota)
- 2 vnt. šviežių triušienos užpakalinių kumpelių (1 pakuotės Lapino puota)
- Balzaminio acto triušienos marinavimui
- 1 didelio arba 2 vidutinių svogūnų
- 1 didelio saliero stiebo
- 3 morkų
- 2 v.š. grūdėtų garstyčių
- Druskos, juodųjų pipirų, prieskonių (naudojau prieskonius vištienai)
- Aliejaus kepimui
Gaminimas
- Triušienos dalis ištepkite druska, prieskoniais, balzaminiu actu ir palikite marinuotis bent 4 val., o geriausia – per naktį.
- Keptuvėje su aliejumi ant aukštos kaitros trumpai dalimis apkepkite triušieną. Svarbu kepant palikti tarpus, kad apskrustų. Laikinai išimkite.
- Į keptuvę sudėkite žiedais ar pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Trumpai apkepkite. Sudėkite pasmulkintą salierą, griežinėliais supjaustytas morkas ir vėl apkepkite.
- Sudėkite garstyčias, išmaišykite.
- Į keptuvę grąžinkite triušieną. Užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad beveik pilnai apsemtų. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, jei reikia – prieskonių, kuriuos naudojote marinatui. Uždenkite ir ant lėtos kaitros troškinkite apie 2 val.
- Patiekite su virtais grikiais ir mėgiamomis salotomis.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Baltic Larus.
#reklama