
Šį pyragą kepu tada, kai noriu pyrago, bet neturiu laiko jį kepti. Jei vyro paprašau pritarkuoti obuolių, apskritai gaminti beveik nebereikia. Nepaisant proceso paprastumo, pyragas labai skanus, drėgnas ir tirpstantis burnoje.

Vietoje kvietinių miltų jau ne kartą naudojau šviesius speltų miltus. Ateityje planuoju juos pamaišyti su avižiniais, o gal skaniai pavyktų ir vien su pastaraisiais…
⠀
Viršų mėgstu apibarstyti smulkiais avižiniais dribsniais, kurie suteikia malonaus traškumo. Jei šio pyrago dar nekepėte, būtinai pabandykit.


Obuolių pyragas be tešlos maišymo
admin Šį pyragą kepu tada, kai noriu pyrago, bet neturiu laiko jį kepti. Jei vyro paprašau pritarkuoti obuolių, apskritai gaminti beveik… Greiti receptai pyragas, obuoliai, obuolių pyragas, greiti receptai, greitas pyragas European Spausdinti
Porcijos: 28 cm skersmens pyragas
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 1,5 kg burokine tarka sutarkuotų obuolių (grynasis kiekis)
- 300 ml speltų miltų
- 300 ml manų kruopų
- 150 ml cukraus
- Žiupsnio maltos vanilės arba 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 130 g sviesto + šiek tiek formai ištepti
- 3 v.š. smulkių greito paruošimo avižinių dribsnių
Gaminimas
- Į didelį sandarų apvalų arba stačiakampį kepimo indą įtieskite kepimo popierių ir ištepkite sviestu. Aš naudojau 28 cm skersmens Delimano Rossi troškintuvę.
- Sumaišykite speltų miltus, manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius ir vanilę ar vanilinį cukrų.
- Sausų produktų mišinį padalinkite į tris apylyges dalis.
- Pirma sausų produktų mišinio dalimi tolygiai apibarstykite indo dugną. Ant viršaus paskleiskite pusę tarkuotų obuolių. Suberkite antrąją dalį sauso mišinio. Nespauskite, tiesiog apibarstykite. Sudėkite likusius obuolius ir apibarstykite paskutine sausų ingredientų mišinio dalimi.
- Labai plonai supjaustykite sviestą ir išdėliokite ant pyrago viršaus. Nepalikite tuščių tarpų.
- Apibarstykite avižiniais dribsniais.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 55-60 min.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Delimano.
#reklama