Ar pamenat šokoladinį musinį tortą su juodaisiais serbentais, kurio receptu neseniai dalinausi? Šis musinis tortas su šokolado panna cotta ir serbentais panašus į jį, nors kartu ir šiek tiek kitoks. Jis, kaip ir anksčiau gamintas tortas, taip pat pasižymi prabangiu skoniu ir elegantiška išvaizda, bet svarbiausia – yra lengviau pagaminamas!
Tortas susideda iš kelių tarpusavyje derančių sluoksnių:
- Nesudėtingo šokoladinio biskvito;
- Visų dievinamo šokoladinio traškučio su lazdyno riešutais;
- Šokoladinio panna cotta sluoksnio;
- Raudonųjų serbentų putėsių;
- Serbentų želė, kuriai paruošti maišiau baltuosius ir raudonuosius serbentus, nes toks buvo šaldiklio turinys. Galima naudoti vienos spalvos serbentus.
Putėsių ir želė sluoksniams tiktų ir kitos uogos, pavyzdžiui, avietės, vyšnios, miško uogų mišinys, tad tikrai galite rinktis atsižvelgiant į sezoną ar šaldiklio likučius. Putėsių ir želė sluoksniams uogas reikia sutrinti ir pertrinti per sietelį nuo sėklyčių, kad tyrė būtų vientisa. Taip pat galite naudoti pirktines jau paruoštas nesaldintas uogų tyres.
Musinis tortas su šokolado panna cotta ir serbentais gali būti stingdomas šaldiklyje arba šaldytuve. Aš esu jį gaminusi abiem būdais. Vienas iš šaldiklio privalumų toks, kad tortas greičiau sustingsta. Kitas privalumas – sušaldytą tortą galima palikti šaldiklyje ilgesniam laikui, pavyzdžiui, kelioms savaitėms ar net mėnesiui. Prireikus tortą tereikia perkelti į šaldytuvą pilnai atitirpti ir sekančią dieną jis bus paruoštas skanavimui.
Skanus tortas yra dar skanesnis su gera kava. Tokią pastarąjį mėnesį mūsų namuose ruošia Melitta Barista T Smart automatinis kavos aparatas, kuriuo nuoširdžiai negaliu atsidžiaugti. Kavą geriu ne kasdien, renkuosi ją desertui, todėl maniau, kad kavos aparatas mums nebūtinas, bet pabandžius nuomonė stipriai pasikeitė. Nuo šiol namuose kava tokia, kaip kavinėje!
O valdymas išmaniojo telefono programėle dar paprastesnis – keliais paspaudimais galima pasirinkti kavos gėrimą, reguliuoti norimą kavos ir pieno santykį, išsisaugoti savo mėgstamos kavos receptus. Vienu metu galima naudoti dviejų rūšių pupeles, kas mums yra labai patogu, nes vyras mėgsta įprastą kavą, tuo tarpu aš geriu kavą be kofeino. Na, o smagiausia vaišinti svečius, nes pasirinkimas net iš 18 kavos gėrimų!
Musinis tortas su juodojo šokolado panna cotta ir serbentais
admin Ar pamenat šokoladinį musinį tortą su juodaisiais serbentais, kurio receptu neseniai dalinausi? Šis musinis tortas su šokolado panna cotta ir… Tortai tortas su serbentais, raudonieji serbentai, šokoladas, šokoladinis tortas, serbentų tortas, musinis tortas, prancūziškas tortas, desertai su serbentais European SpausdintiIngredientai
Biskvitui:
- 60 g minkšto sviesto
- 80 g cukraus
- 1 didelio kiaušinio
- 100 g kvietinių miltų
- 20 g nesaldintos kakavos miltelių
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 100 ml pieno
Traškučiui:
- 25 g pieniško šokolado
- 50 g lazdyno riešutų pastos arba kremo
- 15 g sviesto
- 40 g biskvitinių traškučių Feuilletine/ Royaltine (jei nepavyktų rasti, galima bandyti naudoti kukurūzų dribsnius, bet tekstūra ir skonis skirsis)
- 20 g kepintų, stambiai smulkintų lazdyno riešutų be luobelės
- 1/2 a.š. vanilės pastos
- Žiupsnelio druskos
Šokolado panna cotta sluoksniui:
- 250 ml riebios grietinėlės (35-36% rieb.)
- 30 g cukraus
- 80 g juodojo šokolado
- 8 g smulkiai maltos želatinos
- 50 ml pieno
Serbentų putėsių sluoksniui:
- 200 ml riebios grietinėlės (35-36% rieb.)
- 180 g serbentų tyrės (naudojau raudonuosius serbentus)
- 110 g cukraus
- 80 g kambario temperatūros graikiško jogurto (10%)
- 10 g smulkiai maltos želatinos
- 50 ml vandens
Serbentų želė sluoksniui:
- 140 g serbentų tyrės (maišiau baltuosius ir raudonuosius serbentus, tinka ir vienos rūšies)
- 60 g cukraus
- 6 g smulkiai maltos želatinos
- 20 ml vandens
Gaminimas
Biskvito kepimas:
- Standartinę stačiakampę kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir nubrėžkite 20 cm dydžio apskritimą.
- Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros.
- Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. 2-3 kartus persijokite.
- Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kambario temperatūros kiaušinį ir plakite apie 5-10 min.
- Į kiaušinio ir sviesto plakinį silikonine mentele įmaišykite trečdalį miltų. Tuomet įmaišykite pusę pieno, dar trečdalį miltų, likusį pieną ir, galiausiai, likusius miltus.
- Tešlą suverskite į skardą ant nubrėžto apskritimo, šiek tiek išeinant už jo ribų ir išlyginkite. Kepkite orkaitėje apie 20 min. arba kol palietus biskvito viršų pirštu, neliks įdubimo, biskvitas grįš į pradinę padėtį.
- Atvėsinkite ir 20 cm konditeriniu žiedu ar atsegamos torto formos kraštu išpjaukite biskvitą.
- Trumpam įdėkite į šaldiklį, kad prieš tepant traškų sluoksnį biskvitas sutvirtėtų.
Traškaus sluoksnio paruošimas:
- Atskirai ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Sumaišykite. Įmaišykite riešutų pastą, vanilės pastą ir druską. Sudėkite biskvitinius traškučius, smulkintus riešutus ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Traškutį užtepkite ant biskvito, apie 1-2 cm iki krašto paliekant neapteptą, ir įdėkite į šaldytuvą sustingti.
Šokoladinio panna cotta sluoksnio paruošimas:
- Šokoladą supjaustykite smulkiais gabalėliais.
- Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir pašildykite, kol taps karšta (užvirti nereikia).
- Sudėkite smulkintą šokoladą ir labai gerai išmaišykite, kol ištirps. Įsitikinkite, kad neliko neištirpusių gabalėlių.
- Želatiną užpilkite pienu ir kelias minutes pabrinkinkite. Pašildykite ant lėtos ugnies, kol ištirps (neužvirkite). Įmaišykite į panna cottą.
- Panna cottą šiek tiek atvėsinkite ir palaikykite apie pusvalandį-valandą šaldytuve, kelis kartus vis išmaišant, kad nestingtų kraštai.
- 20 cm dydžio atsegamos torto formos arba konditerinio žiedo vidinį kraštą apjuoskite acetato juosta – torto šonas bus gražesnis. Įdėkite biskvitą su traškučiu.
- Darsyk permaišykite šokolado panna cotta kremą ir supilkite ant biskvito su traškučiu. Įdėkite į šaldiklį, kol sustings (galima dėti ir į šaldytuvą, tik stings kiek ilgiau).
Serbentų putėsių sluoksnio paruošimas:
- Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite.
- Serbentų tyrę sumaišykite su cukrumi ir pašildykite, kol cukrus ištirps.
- Želatiną ištirpinkite (neužvirkite) ir įmaišykite į pašildytą serbentų tyrę.
- Į kambario temperatūros jogurtą įdėkite kelis šaukštus serbentų tyrės ir gerai išmaišykite. Papildykite dar keliais šaukštais, išmaišykite ir sumaišykite su likusia serbentų tyre. Palikite, kol masė šiek tiek atvės ir ims po truputį tirštėti.
- Išplakite grietinėlę ir įmaišykite silikonine mentele į serbentų masę.
- Supilkite ant sustingusio šokoladinio panna cotta sluoksnio. Grąžinkite tortą į šaldiklį (arba šaldytuvą, jei prieš tai šaldėte jame), kol serbentų putėsiai sutvirtės.
Serbentų želė sluoksnio paruošimas:
- Pašildykite serbentų tyrę su cukrumi, kol cukrus ištirps.
- Želatiną užpilkite vandeniu, išbrinkinkite. Pašildykite ant lėtos ugnies, kol ištirps (neužvirkite).
- Į ištirpusią želatiną intensyviai maišant įpilkite dalį serbentų tyrės. Tuomet sumaišykite su likusia serbentų tyre. Palikite šiek tiek atvėsti ir supilkite ant sustingusio serbentų putėsių sluoksnio. Įdėkite į šaldiklį (arba šaldytuvą, jei prieš tai šaldėte jame) ir palikite tortą pilnai sustingti.
- Jei tortą šaldėte šaldiklyje, želė sluoksniui sutvirtėjus, perkelkite jį šaldytuvą, kol atitirps sušalę sluoksniai.
- Arba, jei tortą ruošiate vėlesniam laikui, galite palikti jį šaldiklyje, savaitei ar kelioms. Tik rekomenduočiau sušalusį tortą trumpam išsiimti, sandariai įsukti į maistinę plėvelę ir tuomet grąžinti į šaldiklį, kad neprisigertų kvapų. Tokiu atveju tortą iš šaldiklio išimkite dieną prieš, nuimkite maistinę plėvelę ir perkelkite į šaldytuvą atitirpti.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su D.one Lithuania.
#reklama