Kai norisi greitų pietų, mums labai patinka tokios tortilijos. Viens, du ir paruošta. Be to, skanu, sotu ir maistinga.
Su vyru diskutavom, kad šios tortilijos gal net skanesnės, nei mūsų mėgiamos su vištiena arba troškinta jautiena. Na, bent jau ne mažiau tai tikrai. Pabandykit. Vertos dėmesio.
Tortilijos su skrudintais avinžirniais
admin Kai norisi greitų pietų, mums labai patinka tokios tortilijos. Viens, du ir paruošta. Be to, skanu, sotu ir maistinga. Su… Greiti receptai greiti pietūs, greiti receptai, vegetariškas maistas, avinžirniai European Spausdinti
Porcijos: 3
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- Skardinės avinžirnių (300 g grynojo kiekio)
- 3 tortilijų
- 3 v.š. humuso
- Salotų lapų
- 2-3 agurkų
- 1 pomidoro
- 1/3 avokado
- 3 saujų kietojo sūrio
- Natūralaus jogurto (patiekimui)
- Druskos, kario prieskonių
Gaminimas
- Avinžirnius perkoškite ir perplaukite vandeniu. Nusausinkite, pagardinkite druska, kario prieskoniais ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min., kas 10 min. pamaišant.
- Supjaustykite agurkus, pomidorus ir avokadą ir sutarkuokite kietąjį sūrį.
- Tortilijas aptepkite humusu, paliekant 2-3 cm nuo krašto neapteptus. Paplėšykite salotas, sudėkite agurkus, pomidorus, avokadą ir skrudintus avinžirnius. Apibarstykite sūriu.
- Užlenkite tortilijos apačią ir šonus ir kepkite griliaus keptuvėje iš abiejų pusių. Pirmiausia kepkite iš užlankstytos pusės, paspausdami mentele, kad sūris aptirptų ir gerai sulipintų tortiliją.
- Tiekite su natūraliu jogurtu, pagardintu druska ir kario prieskoniais.