
Pirmąsias atšuoliavusio rudens dienas pasitikome su sriuba ir pyragu. Nors esu visiškai pavasario ir vasaros žmogus, o rudens bei žiemos iš esmės nemėgstu, yra dalykų, kurie šaltuoju periodu man patinka. Obuolių pyragas yra vienas iš jų.
Obuolių jau gavome ir iš močiučių, ir iš draugų, todėl suskubome išsikepti trupiniuotį su obuoliais ir bananais. Norėjau sveikesnio pyrago, todėl vietoje kviečių rinkausi avižinius ir migdolų miltus. Traškumui suteikti naudojau mūsų mėgiamus Dobele Lietuva eko viso grūdo avižinius dribsnius.

Šį pyragą patogiausia kepti atskiromis porcijomis mažuose indeliuose, tačiau galite rinktis ir didesnį indą. Gražiai supjaustyti jo nepavyks, į lėkštes trupiniuotis dedamas šaukštu. Jei norite pjaustomo pyrago, galite pasiruošti šiek tiek daugiau trupinių, dalį jų atidėti, sumaišyti su šaukštu ar keliais šaukštais šalto vandens ir panaudoti pagrindui.
⠀
Trupiniuotį skaniausia valgyti su ledais. Mes pasigaminome ledus iš šaldyto banano ir kokosų pieno. Puikiai tiko.


Avižinis migdolinis trupiniuotis su bananais ir obuoliais (be kviečių)
admin Pirmąsias atšuoliavusio rudens dienas pasitikome su sriuba ir pyragu. Nors esu visiškai pavasario ir vasaros žmogus, o rudens bei žiemos… Desertai desertas, obuolių bananų pyragas, rudens meniu, rudeniški receptai European SpausdintiIngredientai
- 70 g migdolų miltų
- 230 g viso grūdo avižinių miltų
- 120 g viso grūdo avižinių dribsnių (naudojau Dobele Lietuva ekologiškus)
- 90 g cukraus
- 120 g sviesto + kepimo formoms ištepti
- 700 g obuolių
- 1-2 bananų
- Šiek tiek citrinos sulčių
- 3 v.š. rudojo cukraus
- 1 a.š. vanilės pastos
- Saujos migdolų riekelių
Gaminimas
- Sviestą trumpam įdėkite į šaldiklį.
- Abiejų rūšių miltus sumaišykite su avižiniais dribsniais ir cukrumi. Į juos įtarkuokite šaltą sviestą ir rankomis sutrinkite į trupinius.
- Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite obuolius. Pusmėnuliais supjaustykite bananus. Obuolius ir bananus apšlakstykite citrinos sultimis. Sumaišykite su vanilės pasta ir ruduoju cukrumi.
- Kepimo indelius ištepkite sviestu ir sudėkite obuolių bei bananų mišinį.
- Apibarstykite paruoštais trupiniais ir kepkite iki 180 °C įkatintoje orkaitėje 20 min.
- Apibarstykite migdolų riekelėmis ir kepkite dar 10-20 min.
- Skaniausias šiltas, patiektas su ledais.


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Dobele Lietuva.
#reklama