
Tai jau trečiasis panašus šventiškas sluoksniuotos tešlos pyragas per pastarąjį mėnesį! Šįkart keptas su Mantinga šaldyta sluoksniuota tešla, kurią pirkdami gruodžio-sausio mėnesiais galite paremti Rimanto Kaukėno paramos grupės globojamus onkologinėmis ligomis sergančius vaikus.
Mantinga sluoksniuota tešla tokia universali. Ji visada išgelbėja, kai nėra laiko, o prireikia arba paprasčiausiai užsinorime pyrago, bandelių ar greito užkandžio čia ir dabar. Pyragą susuksite per keliolika minučių, kepimas užtruks panašiai tiek pat. Jį plėšyti rankomis kartu su šeimos nariais ir skanauti prie garuojančio arbatos ar kavos puodelio, bus tikras džiaugsmas. Pažadu.


Sluoksniuotos tešlos eglutė su rikota ir avietėmis
admin Tai jau trečiasis panašus šventiškas sluoksniuotos tešlos pyragas per pastarąjį mėnesį! Šįkart keptas su Mantinga šaldyta sluoksniuota tešla, kurią pirkdami… Greiti receptai Kalėdos, receptai Kalėdoms, Kalėdinis pyragas, pyragas European Spausdinti
Porcijos: 6
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 2 lakštų Mantinga šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (500 g)
- 4 v.š. rikotos sūrio
- 5 v.š. aviečių uogienės arba džemo
- 2 putpelių kiaušinių
- Saujos migdolų lazdelių
Gaminimas
- Ant vieno tešlos lakšto tolygiai paskirstykite rikotos sūrį. Ant jo užtepkite aviečių uogienę ar džemą.
- Uždėkite ir prispauskite antrą tešlos lakštą.
- Iš stačiakampio išpjaukite trikampę eglutę. Tešlos likučius laikinai atidėkite. Nuo kamieno link eglutės kraštų maždaug kas 1,5 cm padarykite horizontalius įpjovimus. Kelis centimetrus viršuje palikite neįpjautus.
- Susukite juosteles – eglutės šakas.
- Iš atidėtos tešlos išpjaukite žvaigždę ir prilipdykite eglutės viršuje. Kad tolygiau priliptų, dalį viršūnės galite nupjauti.
- Iš likučių susukite juosteles ar kitos norimos formos sausainius.
- Aptepkite kiaušinių plakiniu ir apibarstykite migdolų lazdelėmis.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Mantinga.
#reklama