
Nors gana dažnai antis ruošiama Kalėdoms, mes ją dažniau renkamės Naujiesiems. Dalinuosi paprastu, bet aromatingu kepto ančiuko receptu, kuris man patiko ne tik dėl skonio, bet ir kvapo. Taip taip, kepant antį išbėga daug riebalų, jie gali taškytis, sukelti dūmus orkaitėje ir paskleisti ne visai malonų kvapą namuose.
⠀
Anties kvapą pakankamai gerai neutralizuoja citrina. Taip pat didžiąją laiko dalį antį kepu uždarame inde ir tik pabaigoje, nupylusi riebalus, šiek tiek apskrudinu. Net nustebau, kad šįkart kvapai visai neerzino. O gal tai lėmė kokybiškas Lapino puota ančiukas? Kad ir kaip bebūtų, rezultatas nudžiugino. Vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta kepta antis.

Orkaitėje kepta antis su apelsinais ir rozmarinu
admin Nors gana dažnai antis ruošiama Kalėdoms, mes ją dažniau renkamės Naujiesiems. Dalinuosi paprastu, bet aromatingu kepto ančiuko receptu, kuris man… Greiti receptai kepta antis, antiena, orkaitėje kepta antis, antis su rozmarinais European Spausdinti
Porcijos: 6
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 1 šviežio Lapino puota ančiuko
- 3 apelsinų
- 2 skiltelių česnako
- 3 šakelių šviežio rozmarino
- 1/2 didesnės citrinos sulčių
- Druskos, juodųjų pipirų, persilado
Gaminimas
- Antį įtrinkite smulkiai supjaustytu česnaku, druska, juodaisiais pipirais, persiladu ir vienos rozmarino šakelės lapeliais.
- Apelsinus supjaustykite ketvirčiais. Prikimškite antį apelsinais ir likusiomis rozmarino šakelėmis. Apšlakstykite antį citrinos sultimis. Palikite marinuotis per naktį.
- Anties krūtinėlės odelę supjaustykite grotelėmis, kad kepant išbėgtų didesnė dalis riebalų. Kepkite uždarame inde (jei indo neturite – kepimo maišelyje) iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 2- 2,5 val. Atidenkite, nupilkite riebalus ir kepkite dar apie 10-15 min.
- Siūlau patiekti su orkaitėje keptomis bulvytėmis ir apelsinų salotomis.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Baltic Larus.
#reklama