
Tikriausiai nesuklysiu sakydama, kad pelėsinis sūris – tai toks produktas, kurį vieni labai mėgsta, kiti, būna, netgi nekenčia. Vieniems – tai delikatesas, kitiems – kažkoks nesusipratimas: gi jis supelijęs!


Mano šeima šiuo klausimu pasidalinusi į būtent tokias dvi stovyklas: arba aikčioja iš skanumo, arba rauko nosį jau vien nuo sūrio kvapo. Aš iš tų pirmųjų, viliuosi, kad ir Jūs, tai dalinuosi greitų pietų idėja su pelėsiniu sūriu.


PASTA SU MĖLYNOJO PELĖSIO SŪRIO PADAŽU IR DARŽOVĖMIS
admin Tikriausiai nesuklysiu sakydama, kad pelėsinis sūris – tai toks produktas, kurį vieni labai mėgsta, kiti, būna, netgi nekenčia. Vieniems –… Idėjos pietums PASTA SU MĖLYNOJO PELĖSIO SŪRIO PADAŽU IR DARŽOVĖMIS European Spausdinti
Porcijos: 1
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 70 g pilno grūdo makaronų
- Gabalėlio mėlynojo pelėsio sūrio (60 g)
- 2 a.š. rikotos sūrio
- Saujos brokolių žiedynėlių
- 1/3 mažos cukinijos
- 1 skiltelės česnako
- Kelių juodųjų alyvuogių
- Saujos kietojo sūrio
- Druskos, juodųjų pipirų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Sūdytame vandenyje kelias minutes apvirkite brokolius.
- Alyvuogių aliejuje trumpai apkepkite plonais gabalėliais supjaustytą cukiniją ir įspaustą česnako skiltelę. Sudėkite truputį daugiau kaip pusę mėlynojo sūrio ir maišykite, kol aptirps. Sudėkite rikotą ir dar trumpai pašildykite padažą.
- Tuo tarpu išvirkite makaronus sūriame vandenyje ir, sudėję į padažą, kelias minutes pašildykite. Sudėkite pasmulkintas alyvuoges ir perkelkite viską į lėkštę.
- Apibarstykite makaronus kubeliais supjaustytu likusiu pelėsiniu sūriu, užtarkuokite kietojo sūrio ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
