

Sriubai virti turiu dvi priežastis:
- Pirma, po visų blynadienių (nes blynų per pastarasias porą savaičių buvo ne tik per Užgavėnes…) organizmui reikia sriubadienio.
- Antra, užpuolė ligos. Nei noro, nei jėgų ilgai sukiotis virtuvėje nėra, tai šiuo atveju greitai ir gerai yra tai, ko reikia.
Tokia ši sriuba – lengvai paruošiama, neeikvojanti laiko, na, bet labai skani. Skanesnė, nei maniau, kad bus.



Greita pupelių ir daržovių sriuba
admin Sriubai virti turiu dvi priežastis: Pirma, po visų blynadienių (nes blynų per pastarasias porą savaičių buvo ne tik per Užgavėnes…)… Patiekalai be mėsos Greita pupelių ir daržovių sriuba European Spausdinti
Porcijos: 4
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 1 didelio svogūno
- 1 česnako skiltelės
- 2 vidutinių morkų
- 1 saliero stiebo
- Gabalėlio poro
- 1/3 saldžiosios paprikos
- 3 vidutinių bulvių
- Didelės saujos jaunų burokėlių lapelių
- Skardinės baltųjų konservuotų pupelių (arba tokio pat kiekio virtų)
- Ekologiško sultinio kubelio + apie 1 litro vandens
- Juodųjų pipirų, druskos
- Kietojo sūrio patiekimui
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimas
- Alyvuogių aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytus svogūną ir saliero stiebą. Sudėkite kubeliais supjaustytas morkas ir papriką, įspauskite česnako skiltelę ir visas daržoves apkepkite, kol suminkštės.
- Tuo tarpu karštame vandenyje ištirpdykite ekologišką sultinio kubelį. Perkelkite daržoves į puodą su sultiniu. Sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite, kol jos suminkštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Bulvėms išvirus, sriubą kelis kartus patrinkite rankiniu bulvių košės trintuvu, kad konsistencija būtų truputį kreminė.
- Sudėkite perkoštas ir perplautas konservuotas pupeles. Šiek tiek pasmulkinkite ir sudėkite burokėlių lapus. Tiekite apibarstę kietuoju sūriu.