
Šiandien pyragų diena!
⠀
Ekranuose matydami daug pyragų, nepamirškim, kad šios šventės esmė – ne tik paskanauti, bet ir padaryti šį tą gero. Kiekvienais metais stengiuosi šią dieną kažkaip prisidėti prie kasmetinės Išsipildymo akcijos: parduoti pyragą arba tiesiog paaukoti vaikams. Būtinai aukosiu ir šiemet.
Na, o kalbant apie šį obuolių pyragą, galiu pasakyti, kad jis labai paprastai pagaminamas. Tai tikrai vienas geresnių pasirinkimų, atsižvelgiant į šio meto tendencijas, nes visus ingredientus galima rasti kone kiekvienuose namuose.
Skoniu ir sudėtimi jis labai primena visiems žinomą klasikinį biskvitinį obuolių pyragą, tik yra „pagerintas“ aliejumi, todėl yra drėgnesnis. Aš naudoju kokosų aliejų, kuris nuostabiai kvepia, bet, jei jo neturite, tinka ir kitoks, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar rapsų.


Obuolių pyragas su kokosų aliejumi
admin Šiandien pyragų diena!⠀Ekranuose matydami daug pyragų, nepamirškim, kad šios šventės esmė – ne tik paskanauti, bet ir padaryti šį tą… Desertai desertas; obuolių pyragas; paprastas pyragas European SpausdintiIngredientai
- 7 obuolių
- 5 kiaušinių
- 140 g cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 50 g kokosų aliejaus
- 200 g kvietinių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Obuolius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir perpjaukite juos per pusę, kad gabalėliai būtų mažesni.
- Jei kokosų aliejus sukietėjęs, jį ištirpinkite.
- Kiaušinius šiek tiek paplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
- Įmaišykite aliejų, tuomet – miltus.
- Kepimo formą (naudojau 24 cm dydžio) ištieskite kepimo popieriumi ir patepkite trupučiu aliejaus. Formos dugną plonai padenkite tešla. Likusią tešlą sumaišykite su obuoliais ir supilkite ant viršaus.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
