Pastaruoju metu dukra dažnai prašo varškėčių. Jai kepu saldžius varškėčius pagal močiutės receptą, kuriuos mėgstame visa šeima. Bet taip dažnai skanaujant, mums su vyru šiuo metu tiesiog truputį pabodo, tad nusprendžiau pabandyti nesaldžią versiją. Net nustebau, kad kepti varškėčiai su sūriu, žalumynais ir kreminiu pomidorų padažu man taip patiko, nes paprastai labiau mėgstu saldžius. Sekančią dieną receptą netgi pakartojau ir kepiau sūrius varškėčius darsyk, tad jums siūlau iškart gaminti bent jau dvigubą porciją. Tikrai labai geri nesaldūs kepti varškėčiai! Tešlai nepagailėkite krapų ir petražolių, o jei šviežių neturėsit, manau, kad puikiai tiktų ir džiovinti krapai bei petražolės. Vietoje česnakų granulių taip pat galite įspausti šviežio česnako.
Sūrius keptus varškėčius patiekiau su rožiniu kreminiu pomidorų padažu, kuris suteikia pikantiškumo. Man pasirodė puikus skonio ir spalvų derinys. Mėgstu, kai pomidorų padaže yra daug tekstūros, pomidorų gabaliukų, todėl rinkausi „Daumantų“ „Karališką“ pomidorų padažą su pomidorų gabaliukais. Tai natūralios sudėties, aromatingas, saldžiarūgščio skonio pomidorų padažas be konservantų ir maisto priedų.
Kreminiam pomidorų padažui pirmiausia apkepiau česnaką su špinatais. Tuomet sudėjau pomidorų padažą, kurį dar pagardinau prieskoninėmis žolelėmis. Padažui sušilus įdėjau kelis šaukštus tepamojo kreminio sūrio ir pašildžiau, kol ėmė kunkuliuoti. Varškėčius galima patiekti ir su šiltu, ir su atvėsusiu padažu. Man skaniau su šiltu :).
Kepti varškėčiai su sūriu, žalumynais ir kreminiu pomidorų padažu
admin Pastaruoju metu dukra dažnai prašo varškėčių. Jai kepu saldžius varškėčius pagal močiutės receptą, kuriuos mėgstame visa šeima. Bet taip dažnai… Varškės patiekalai kepti varškėčiai, varškėčiai, nesaldūs varškėčiai, sūrūs varškėčiai, varškėčiai su sūriu, pikantiški varškėčiai, skanūs varškėčiai, varškės patiekalai, patiekalai iš varškės European SpausdintiIngredientai
Varškėčiams reikės:
- 250 g birios varškės
- 1 vidutinio kiaušinio
- 2 v.š. tarkuoto kietojo sūrio
- 50 g kvietinių miltų
- 1/3 a.š. kepimo miltelių
- Po nemažą žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir česnakų granulių
- Saujos smulkintų petražolių ir krapų
- Šiek tiek aliejaus kepimui
Padažui reikės:
- 5 v.š. „Daumantų“ „Karališko“ pomidorų padažo su pomidorų gabaliukais
- 3 v.š. tepamojo sūrio
- 2 skiltelių česnako
- Saujos špinatų (arba kelių šaldytų špinatų kubelių)
- Po žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir žolelių prieskonių
- Šlakelio aliejaus
Gaminimas
- Varškę sumaišykite su tarkuotu sūriu, smulkintais krapais ir petražolėmis.
- Į kiaušinį įberkite druskos, juodųjų pipirų, česnakų granulių ir šiek tiek paplakite ranka. Supilkite kiaušinį į varškę ir išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įsijokite į varškės masę ir išmaišykite tešlą šaukštu.
- Delnus galite šiek tiek sudrėkinti vandeniu. Kabinkite po šaukštą tešlos ir rankomis iš jos formuokite nedidelius varškėčius. Kepkite švelniai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Padažui švelniai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pusę minutės apkepkite įspaustą česnako skiltelę. Jei naudojate šviežius špinatus, galite juos šiek tiek pasmulkinti. Sudėkite šviežius ar karštu vandeniu perlietus šaldytus špinatus ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite pomidorų padažą, pagardinkite druska, pipirais ir žolelių prieskoniais. Įpilkite šiek tiek karšto vandens ir pašildykite, kol ims kunkuliuoti. Sudėkite tepamąjį sūrį, gerai išmaišykite, jei reikia įpilkite dar šlakelį karšto vandens ir darsyk pašildykite.
- Varškėčius tiekite su kreminiu pomidorų padažu. Jei norite, pagardinkite šviežiais žalumynais.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Daumantai LT.
#reklama