Blynus kepu dažnai, o varškėčius nelabai kepdavau. Bet juos kepa mano močiutė ir man jie labai skanūs. Tai tradiciniai, visai paprasti, minkšti, purūs ir kvepiantys vanile varškėčiai.
Močiutės nemačiau jau porą mėnesių. Mums tai neįprasta, nes ji gyvena tame pačiame mieste ir matomės dažnai. Pasiilgau ir močiutės, ir jos varškėčių. Ji man papasakojo, kaip kepa. Aišku, kaip įprasta močiutėms, ji viską gamina iš akies: jokių svarstyklių, matavimo indų, gramų ir mililitrų. Kartais jos patiekalai pavyksta idealiai, kartais ne visai. Bet, galvoju, o ne taip pat būna ir su visom svarstyklėm bei matuokliais? Sveri, matuoji… Kartais idealu, o kartais verta šiukšliadėžės.
Nors tikslių kiekių nesusakė, aš vistiek susvėriau ir receptą parašysiu gramais. Būtinai naudokite tik birią sausą varškę. Skystesnė tinka blynams, bet varškėčiuose ji pagadina visą reikalą: reikalauja per daug miltų, dėl kurių jie gali tapti kieti ir su nemaloniu miltų poskoniu.
Kepu jau kelintą kartą ir galvoju, kad gal visai ir iškeisčiau blynus į juos.
Močiutės varškėčiai
admin Blynus kepu dažnai, o varškėčius nelabai kepdavau. Bet juos kepa mano močiutė ir man jie labai skanūs. Tai tradiciniai, visai… Pusryčiai Močiutės varškėčiai European SpausdintiIngredientai
- 250 g birios varškės
- 1 vidutinio kiaušinio
- Žiupsnelio druskos
- 1 v.š. cukraus (jei norisi saldžiau – 2 v.š.)
- 1/3 a.š. vanilinio cukraus
- 60 g kvietinių miltų (apie 3 v.š., aš naudoju šviesius speltų)
- 1/3 a.š. kepimo miltelių
Gaminimas
- Varškę sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Į kiaušinį įberkite druskos ir šiek tiek paplakite ranka. Supilkite kiaušinį į varškę ir išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įsijokite į varškės masę ir išmaišykite tešlą šaukštu.
- Delnus šiek tiek sudrėkinkite vandeniu, kabinkite po šaukštą tešlos ir rankomis iš jos formuokite nedidelius varškėčius. Kepkite kokosų aliejuje ar kituose riebaluose iš abiejų pusių.