Lęšiai mūsų namuose retas svečias. Nors jie naudingi organizmui, iš ankštinių daržovių man labiau patinka avinžirniai ir pupelės. Iš tiesų, pirmą kartą lęšius nusipirkau tik gimus dukrai, kai pradėjau primaitinimą. Lęšiai ją alergizavo, todėl jie taip ir netapo dažnai vartojamu produktu. Retkarčiais išverdu juos šalia daržovių kario, bet tuo improvizacijos ir baigiasi.
Šį kartą neliko pasirinkimo, gaminti iš jų ar ne, nes prisijungiau prie maisto blogerių projekto, kuriame kiekvieną savaitę vis kita dalyvė išrenka produktą, iš kurio gaminsime. Na, o šią savaitę, kaip tikriausiai supratot, produktas – lęšiai.
Gamindama šias lęšių mini picas, galvojau, kad bus visiškas fiasko ir teks ekspromtu galvoti kažką kito. Nors idėja kepti picą kilo vyrui (man garsiai svarstant, ką iš lęšių įdomaus pagaminti, jis pusiau juokais pasakė, kad kepčiau picą), bet, kai iškepiau paplotėlius, paragavo, išsijuokė ir užtikrino, kad tai nelabai valgoma. Aš nusprendžiau, kad man skonis visai priimtinas, nors ir ne stebuklas, bet, vėlgi, mes lęšius retai valgome, gal tai tiesiog skonio reikalas? Nepasidaviau ir iškepiau kelias mažytes picas.
Nuomonę pakeitėme abu. Jei nežinočiau, aš tikrai nepagalvočiau, kad picų padas yra iš lęšių. Pagrindą joms kepiau labai ploną, todėl ryškiausiai jaučiasi ant jo dedamų priedų skonis, o juos galima rinktis įvairiausius. Aš pasirinkau netradicinį variantą ir vietoje pomidorų užtepiau humuso. Kitus ingredientus pasirinkau pagal šaldytuvo turinį. Naudojau pievagrybius, alyvuoges, kukurūzus ir mocarelą. Valgydama galvojau, kad tokios mini picos būtų puikus užkandis vakarojant su draugais. Gal po karantino..?
Lęšių pado mini picos
admin Lęšiai mūsų namuose retas svečias. Nors jie naudingi organizmui, iš ankštinių daržovių man labiau patinka avinžirniai ir pupelės. Iš tiesų,… Greiti receptai pica, lęšiai, lęšių pica, netradicinė pica, humusas, vakarėlio užkandis, sveikas užkandis European SpausdintiIngredientai
Apie 15 vnt. delno dydžio picos padų reikės:
- 200 ml skaldytų raudonųjų lęšių (170 g)
- 200 ml vandens
- 1/2 a.š. persilado
- 1 a.š. džiovinto baziliko
- 1 a.š. viduržemio jūros prieskonių
- Druskos (pagal skonį)
- Kokosų aliejaus (kepimo skardai ištepti)
Lęšių mini picoms reikės:
- 8 a.š. humuso
- 15 nedidelių pievagrybių
- 30 nedidelių juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 15 a.š. konservuotų kukurūzų
- 300 g mocarelos sūrio
- Džiovinto baziliko
- Juodųjų pipirų
Gaminimas
Lęšių picos padų receptas:
- Kelis kartus tekančiu vandeniu švariai perplaukite lęšius.
- Maisto smulkintuve didžiausiu greičiu iki vientisos masės sutrinkite lęšius, druską, prieskonius ir truputį mažiau, nei pusę kiekio vandens.
- Kai masė taps vientisa, supilkite likusį vandenį ir trinkite dar kelias minutes.
- Palikite tešlą 2-5 min. pailsėti.
- Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir patepkite kokosų aliejumi.
- Ant kepimo popieriaus dėkite po šaukštą tešlos ir tolygiai išskirstykite į maždaug 10 cm dydžio apskritimus. Paplotėliai turi būti labai ploni, kaip tortilijos, apie 2-3 mm storio.
- Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje. Kepa greitai, todėl stebėkite situaciją. Blyneliui sutvirtėjus, jį apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Aš apverčiau dar du sykius. Apskrudinti nereikia.
Lęšių mini picų receptas:
- Ant kiekvieno picos pado užtepkite apie pusę šaukštelio humuso. Sudėkite po vieną griežinėliais supjaustytą pievagrybį, po dvi į kelias dalis perpjautas alyvuoges ir po šaukštelį konservuotų kukurūzų.
- Ant picų paskirstykite gabalėliais suplėšytą mocarelos sūrį.
- Apibarstykite baziliku ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol truputį apskrus mocarelos sūris (apie 12 min.).