Šis kalėdinis užtepėlių vainikas – man kilusi idėja, kaip įdomiau patiekti pagardus ant šventinio stalo. Jį derinau su kelių skonių krekeriais, bet puikiai tinka ir duonos lazdelės, įvairūs duoniukai, trapučiai, daržovių juostelės ir kiti ingredientai, kuriais galite kabinti pagardus ir skanauti.
Šiemet Assorti kviečia patirti skonių Kalėdas, o aš mielai prisijungiu, todėl viename vainike slepiasi net trys receptai. Juos galite ruošti kaip vainiką arba gaminti įprastai. Kalėdinis užtepėlių vainikas papuoš šventinį stalą, o tiesiog dubenėliuose patiektos užtepėlės puikiai tiks filmų vakarui.
Trumpai apie receptus:
- Varškės sūrio užtepėlė su džiovintais pomidorais. Dalį džiovintų pomidorų sutryniau kartu su užtepėle, o likusius supjausčiau ir papuošiau vainiką. Jei nuspręstumėte vainiko neruošti, o tiesiog pasigaminti užtepėlę, dalį pomidorų vis vien palikite viršui ir apibarstykite užtepėlę ar sumaišykite su ja. Džiovintų pomidorų gabalėliai, kartu su kedro riešutais, praturtina užkandžio skonį. Kedro riešutai, mano nuomone, čia tinka labiausiai, bet galite rinktis ir kitus riešutus ar sėklas.
- Varškės sūrio užtepėlė su lašiša. Rinkausi sūdytą lašišą, bet puikiai tinka ir rūkyta, tad naudokite tokią, kokią labiau mėgstate. Dalį lašišos gabalėlių taip pat sutryniau, o kitą dalį palikau viršui – taip skaniau. Ši užtepėlė truputį skystesnė už pirmąją, nes ją maišiau su graikišku jogurtu. Jei norite tirštesnės, galite graikiško jogurto nedėti.
- Naminį majonezą gaminau pirmą kartą, o tam pirmajam kartui norėjosi kažko kitokio, įdomaus, todėl jį pagardinau ypatinga druska su trumais. Majonezą ruošti rekomenduoju elektriniu plaktuvu, nes rankomis plakti reikėtų gana ilgai. Elektriniu plaktuvu majonezą paruošite per kelias minutes. Svarbiausias momentas: pirmiausia reikia plakti visus ingredientus, išskyrus aliejų, o jiems gerai susijungus, toliau plakant, aliejų pilti labai lėtai, po vieną – kitą šlakelį. Tai ypač svarbu pradžioje. Vėliau, kai masė ima tirštėti ir panašėti į majonezą, galima pilti po truputį daugiau, bet vis vien palaipsniui. Tai svarbu, nes per greitai supylus aliejų, ingredientai gali atsiskirti.
Visus pagardus gaminau su Assorti produktais, kurie džiugina ne tik puikia kokybe, bet ir įvairove, todėl lengva ne tik nuosekliai remtis receptais, bet ir improvizuoti. Pavyzdžiui, aš rinkausi krekerius su rozmarinu ir su avinžirniais bei ciberžole. Tikiu, kad plačiame Assorti asortimente, lengvai išsirinksite jums patinkančius. Svarbiausia, kad kalėdinis laikotarpis džiugintų skoniais! Tokiais, kurie artimi jums ir jūsų šeimai.
Kalėdinis užtepėlių vainikas
admin Šis kalėdinis užtepėlių vainikas – man kilusi idėja, kaip įdomiau patiekti pagardus ant šventinio stalo. Jį derinau su kelių skonių… Užkandžiai kalėdos, assorti, skonių kalėdos, kalėdų stalas, kalėdinės idėjos, valgomas vainikas, kalėdinis vainikas, varškės užtepėlė, užkandžiai, prie filmo European SpausdintiIngredientai
Varškės sūrio užtepėlei su saulėje džiovintais pomidorais reikės:
- 150 g tepamo varškės sūrio
- 4 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1/2 a.š. džiovintų bazilikų
- 1/2 a.š. džiovintų raudonėlių
- Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų
- 20 g kedrinių pinijų
Varškės sūrio užtepėlei su lašiša reikės:
- 150 g tepamo varškės sūrio
- 1 v.š. graikiško jogurto
- 60 g sūdytos arba rūkytos lašišos
- 1 v.š. šviežių krapų
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų
Naminiam majonezui su trumų druska reikės:
- 1 kiaušinio trynio
- 1 a.š. vandens
- 1 a.š. Dižono garstyčių
- 1,5 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. obuolių acto
- 1/3 a.š. jūros druskos su trumais
- 200 ml neutralaus skonio aliejaus
Patiekimui reikės:
- Kelių skonių krekerių
- Rozmarino šakelių
- Šviežio baziliko lapelių
Gaminimas
Užtepėlės su džiovintais pomidorais gaminimas:
- Elektriniame smulkintuve sumaišykite tepamą sūrį, 2 smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, druską ir prieskonius. Supilkite alyvuogių aliejų. Sutrinkite iki vientisos masės.
- Sausoje keptuvėje apkepkite kedrines pinijas. Smulkiais gabalėliais supjaustykite likusius 2 džiovintus pomidorus. Atidėkite, kol prireiks.
Užtepėlės su lašiša gaminimas:
- Elektriniame smulkintuve sumaišykite tepamą sūrį, jogurtą, smulkintus krapus, citrinos sultis, druską, pipirus ir 40 g smulkiai supjaustytos lašišos.
- Likusius 20 g lašišos atidėkite, kol prireiks.
Naminio majonezo gaminimas:
- Dubenyje suplakite visus ingredientus, išskyrus aliejų, kol ingredientai gerai susimaišys. Geriausia naudoti elektrinį plaktuvą.
- Nuolat plakant po truputį pradėkite pilti aliejų. Iš pradžių pilti reikia labai lėtai, po kelis šlakelius, vėliau galima pradėti pilti po truputį daugiau. Nuolat plakite ir laukite, kol majonezas ims tirštėti. Svarbiausia neskubėti supilti aliejaus, kad masė išliktų vientisa. Supylus visą aliejų, kurį laiką dar paplakite iki norimos konsistencijos.
Vainiko formavimas:
- Ties lėkštės viduriu padėkite apverstą stiklinę. Į lėkštę aplink stiklinę sudėkite užtepėles ir majonezą. Stenkitės, kad tarpusavyje nesimaišytų. Majonezą papuoškite baziliko lapeliais. Užtepėlę su pomidorais apibarstykite saulėje džiovintais pomidorais ir kedrinėmis pinijomis. Ant lašišos užtepėlės sudėkite lašišos gabalėlius.
- Aplink stiklinę švelniai perbraukite peiliu ir stiklinę ištraukite. Vietoje jos pastatykite mažą dubenėlį ir sudėkite krekerius.
- Lėkštės kraštą papuoškite rozmarino šakelėmis.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Assorti.
#reklama