Dabar jau išties Kalėdos visai ant nosies, todėl skubu dalintis dar vienu receptu. Tai traškūs žuvies kepsneliai su salotomis, kurių derinys puikiai tiks šventiniam stalui. Kepsnelius gaminau iš jūros lydekos filė, kurią apvoliojau mišinyje iš parmezano, skrudintų migdolų riešutų, panko džiūvėsėlių ir džiovintų petražolių. Iš Japonijos kilę panko džiūvėsėliai gaminami iš stambiai tarkuotos šviesios duonos. Rinkausi panko džiūvėsėlius, nes jie yra stambesni, nei tradicininiai, sugeria mažiau riebalų ir suteikia daugiau traškumo. Būtent dėl šių džiūvėsėlių ir smulkintų riešutų susidaro storesnė plutelė, kuri kepant neištyžta.
Šie jūros lydekų kepsneliai tikrai taps vienu iš mūsų šeimoje dažniau gaminamų žuvies patiekalų, nes:
- Jie labai lengvai paruošiami, kepami orkaitėje, kas yra ir paprasčiau, ir greičiau. Visus kepsnelius galima iškepti vienoje skardoje.
- Yra sveikesni – užtenka kelių šlakelių aliejaus kepimo skardai ištepti.
- Patiko jų skonis – valgant maloniai juntami skrudinti migdolai ir parmezanas. Kepsneliai neprisigeria riebalų, todėl man daug labiau patinka, nei keptuvėje kepti.
Su šalia patiektomis spanguolių salotomis, tiesiog prašosi ant Kalėdų stalo!
Salotoms naudojau džiovintas spanguoles, kurias rekomenduoju išmirkyti šiltame vandenyje, kad būtų minkštesnės. Dėjau karijų riešutus ir saulėgrąžų sėklas, Taip pat galite rinktis ir kitus mėgstamus riešutus ar sėklas. Atkreipkite dėmesį, kad salotų užpilas dėl medaus yra salstelėjęs. Jei atrodytų per saldu, užpilo ingredientų kiekius tikrai galite koreguoti atsižvelgdami į savo skonį.
Visus produktus šiam receptui nuo jūros lydekos filė iki salotų ingredientų rinkausi iš Assorti. Teko išragauti nemažai įvairių Assorti produktų ir viskas buvo labai skanu. Nuoširdžiai žaviuosi kokybe!
Traškūs žuvies kepsneliai su salotomis
admin Dabar jau išties Kalėdos visai ant nosies, todėl skubu dalintis dar vienu receptu. Tai traškūs žuvies kepsneliai su salotomis, kurių… Greiti receptai kalėdos, assorti, skonių kalėdos, kalėdų stalas, kalėdinės idėjos, žuvis, lydeka, zuvies kepsneliai, zuvies patiekalai, salotos European SpausdintiIngredientai
Jūros lydekos kepsneliams:
- 400 g šaldytos jūros lydekų filė be odos
- 1 didelio arba 2 mažų kiaušinių
- 40 g panko džiūvėsėlių
- 70 g migdolų riešutų be luobelės
- 30 g tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio
- 1 a.š. šviežių arba džiovintų petražolių
- Kelių šlakelių saulėgrąžų aliejaus
- Druskos, juodųjų pipirų ir žuvies prieskonių – pagal skonį
- Citrinos griežinėlių – patiekimui
Spanguolių salotoms:
- 3 saujų gražgarsčių
- 3 saujų špinatų
- 100 g džiovintų spanguolių
- 70 g karijų riešutų
- 70 g saulėgrąžų sėklų
- 2 avokadų
Salotų užpilui
- 1/3 citrinos sulčių
- 4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 a.š. agavų sirupo (arba medaus)
- 1 a.š. tiršto balzamiko acto
- Žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų
Pastebėjimas: šioms salotoms mėgstu ruošti saldesnį užpilą. Jei mėgstate rūgštesnį, galite įdėti šiek tiek mažiau sirupo ar medaus.
Gaminimas
Salotų gaminimas:
- Pirmiausia pradėkite ruošti salotas, nes kepsneliai greitai kepa.
- Džiovintas spanguoles užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite apie valandą. Nupilkite ir nusausinkite.
- Sausoje keptuvėje apkepkite pasmulkintus karijų riešutus ir saulėgrąžų sėklas.
- Sumaišykite gražgarstes, špinatus, supjaustytą avokadą, karijas, saulėgrąžų sėklas ir mirkytas spanguoles.
- Padažui sumaišykite visus ingredientus ir apšlakstykite salotas.
Žuvies kepsnelių gaminimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C laipsnių.
- Atitirpintą jūros lydekos filė nusausinkite ir pagardinkite druska bei prieskoniais.
- Migdolus apkepkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, parmezaną, migdolus ir petražoles. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
- Kitame dubenyje rankine šluotele lengvai išplakite kiaušinius.
- Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, apšlakstykite ir ištepkite saulėgrąžų aliejumi. Filė gabalėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje, tuomet – džiūvėsėlių mišinyje ir sudėkite ant skardos. Kepkite orkaitėje apie 10 min.
- Patiekite su citrinos griežinėliais ir salotomis.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Assorti.
#reklama