Įdaryti kiaušiniai su vytintu kumpiu yra skaniausi mano gaminti įdaryti kiaušiniai. Ir netgi skaniausi iki šiol ragauti! (na, išskyrus mano mylimus mamos gamintus įdarytus kiaušinius su džiovintais grybais – juos labai mėgstu ir kasmet jų laukiu, tad statau į lygiavertę poziciją). Net nepastebėjau, kaip šie įdaryti kiaušiniai su vytintu kumpiu tiesiog dingo nuo stalo, nors valgėme juos tik dviese. Vyras išgyrė įvairiausiais komplimentais ir prašė padaryti Velykoms. Tiesiog privalote paragauti ir jūs!
Visa paslaptis – orkaitėje iki tobulo traškumo paskrudintas vytintas kumpis, kuris nuostabiai praturtina kiaušinių įdarą tiek skoniu, tiek tekstūra. Rekomenduoju šiam receptui rinktis jamon serrano vytinto kumpio juosteles, nes jo skonis išraiškingas, sūrokas, tačiau tiks ir kitoks vytintas kumpis.
Kiaušinių įdarui rinkausi vienintelį Lietuvoje gaminamą ekologišką majonezą – švelnaus skonio ekologišką „Daumantų“ majonezą su jūros druska. Jo gamybai naudojami sertifikuoti ir kruopščiai atrinkti ingredientai.
Įdaras yra visai nesudėtingas ir jam, be kiaušinio trynių ir majonezo, prireiks tik šiek tiek garstyčių, citrinos sulčių bei druskos ir pipirų. Įdarą vainikuoja traškus vytintas kumpis bei ridikėlių daigai. Daigus taip pat galite rinktis ir kitokius ar keisti juos svogūnų, česnakų laiškais. Vis tik ridikėlių daigai dėl aštroko skonio man šiame recepte patinka labiausiai. Jei ir ne Velykų stalui, tai po Velykų likusiems margučiams sunaudoti šis receptas tikrai puikiai tiks!
Įdaryti kiaušiniai su traškiu vytintu kumpiu
admin Įdaryti kiaušiniai su vytintu kumpiu yra skaniausi mano gaminti įdaryti kiaušiniai. Ir netgi skaniausi iki šiol ragauti! (na, išskyrus mano… Užkandžiai velykos, velykoms, velykinis receptas, po velykų, įdaryti kiaušiniai, kiaušiniai su įdaru, kumpiu įdaryti kiaušiniai, įdarytų kiaušinių receptai, įdarytų kiaušinių receptas, greiti idaryti kiausiniai European SpausdintiIngredientai
- 7 kiaušinių
- 2 v.š. ekologiško „Daumantų“ majonezo su jūros druska
- 1 a.š. švelnių garstyčių
- Šlakelio citrinos sulčių
- 2 vytinto kumpio juostelių (naudojau serrano)
- Šiek tiek ridikėlių daigų (jie labai tinka dėl aštrumo, bet galite keisti ir kitais daigais ar česnakų, svogūnų laiškais)
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
- Kiaušinius sudėkite į sūdytą verdantį vandenį ir kietai išvirkite. Perkelkite į ledinį vandenį ir palikite kelioms minutėms, kol lukštas šiek tiek atvės. Atsargiai nulupkite kiaušinių lukštus.
- Vytinto kumpio juosteles kepkite iki 170 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 13-15 min., kol kumpis taps traškus.
- Kiaušinius perpjaukite išilgai per pusę.
- Išimkite ir sutrinkite trynius. Sudėkite majonezą, garstyčias, įspauskite citrinos sulčių, įdėkite druskos ir pipirų. Gerai ištrinkite iki vientiso kremo.
- Įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su pasirinktos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinius (galite įdaryti ir šaukšteliu). Uždėkite trupintų vytinto kumpio traškučių ir ridikėlių daigų ar kitų pasirinktų žalumynų. Aš estetiško vaizdo sumetimais kumpio ir žalumynų dėjau nedaug, bet tikrai galite uždėti ir daugiau – bus dar skaniau. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Daumantai LT.
#reklama