Avižinius dribsnius naudoju dažnai ir daug kur, bet picos iš jų kepti dar neteko. Instagram’e užvirus virtuvės kovoms pagalvojau, o kodėl nepabandžius?
Įprastos kvietinės, purios, pagardintos pomidorų padažu ir, žinoma, labai skanios, picos šiuo metu nevalgau, nes skrandis neleidžia. Bet labai jos pasiilgstu. Meluosiu, jei sakysiu, kad štai, imkit avižinius dribsnius ir išsikepsit tokią pačią picą. Ne, ji bus kitokia, bet žinot, mums ji pasirodė tikrai skani. Ir soti, bet neapsunkinanti.
Jei stebite savo mitybą, sakyčiau, visai šauni alternatyva. Šios picos padas kietesnis, traškesnis. Aš gal truputį per storai iškočiojau (iki 0,5 cm), kitą sykį dar kokį milimetrą paploninčiau. Jei susidomėjot, štai receptas.
Avižinė pica su pesto
admin Avižinius dribsnius naudoju dažnai ir daug kur, bet picos iš jų kepti dar neteko. Instagram’e užvirus virtuvės kovoms pagalvojau, o… Idėjos pietums Avižinė pica su pesto European SpausdintiIngredientai
Dviems picos padams reikės:
- 180 g avižinių dribsnių (kavamale sumaliau Dobele Lietuva greito paruošimo dribsnius į miltus)
- 2 kiaušinių
- 70 g mocarelos sūrio
- 20 g kietojo sūrio
- Žiupsnio druskos
- Juodųjų pipirų
- 0,5 a.š. viduržemio jūros prieskonių
- Alyvuogių aliejaus aptepimui
Dviems picoms su pesto reikės:
- Mocarelos rutuliuko (apie 130-150 g)
- 30 g kietojo sūrio
- 10 vnt. kalamata alyvuogių
- 3 a.š. pesto padažo
- 3-4 vnt. rudųjų pievagrybių
- Kelių gabalėlių kumpelio (nebūtina, aš rinkausi be, vyras – su)
- Didelės saujos gražgarsčių
- Juodųjų pipirų
- Viduržemio jūros prieskonių arba baziliko, raudonėlio
Gaminimas
Avižinių picos padų receptas:
- Mocarelą maisto smulkintuvu sutrinkite į trupinius.
- Sudėkite maltus avižinius dribsnius, kiaušinius, druską ir prieskonius. Įtarkuokite kietąjį sūrį.
- Smulkintuvu maišykite tešlą, kol pasidarys vientisa.
- Paruoštą tešlą dar truputį paminkykite rankomis. Padalinkite į du rutuliukus.
- Kiekvieną tešlos rutuliuką delnu suformuokite į blynelį ir plonai iškočiokite. Jei norite, galite išspausti apskritimus konditeriniu žiedu ar kepimo forma, kaip kad aš padariau.
- Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Picos padus aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Jei iškočiosite labai plonai, gali užtekti ir maždaug 10 min., tad stebėkite – padas turi būti iškepęs, bet neapskrudęs.
Picų su pesto receptas:
- Picos padus tolygiai aptepkite pesto padažu. Užtarkuokite kietojo sūrio.
- Sudėkite pjaustytus pievagrybius, kumpelį (jei naudojate), pjaustytas alyvuoges ir gabalėliais suplėšytą mocarelą. Pagardinkite prieskoniais.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. arba, kol sūris gražiai išsilydys.
- Iškepusias picas pagardinkite gražgarstėmis.