Noriu su Jumis pasidalinti savo mylimiausios granolos receptu. Man granola – tai:
- maistingi pusryčiai pramiegotiems rytams;
- sveikas užkandis, kai užsimanau kažko saldaus;
- pats geriausias košės pagardas;
- o kartais net ir desertas!
Kažkada aš ją pirkdavau, bet paskaičius etiketes, ,,atšoko fantazija’’ tai daryti. Aišku, yra neblogų variantų ir be pridėtinio cukraus, bet vis tik sveikiausia pasigaminti namuose.
Galima atrasti begalę visokiausių granolos variantų, naudojant skirtingų kruopų dribsnius, įvairius riešutus, vaisius, uogas. Esu atradusi savo derinį su medumi ir kokosų aliejumi, kurio į kitus nekeičiu. Dar skanesnė šios granolos variacija su juoduoju šokoladu, bet rytas vis tik sveikesnis be šokolado.
Granolos prisiruošiu visą kalną ir naudoju, kai tik norisi, o taip būna dažnai. Va, ir dabar, rašydama, kramsnoju.
Granola
admin Noriu su Jumis pasidalinti savo mylimiausios granolos receptu. Man granola – tai: maistingi pusryčiai pramiegotiems rytams; sveikas užkandis, kai užsimanau… Pusryčiai Granola European SpausdintiIngredientai
- 400 g avižinių dribsnių
- 100 g anakardžių
- 70 g lazdyno riešutų
- 100 g migdolų
- 50 g migdolų riekelių
- 40 g sezamo sėklų
- 100 g moliūgų sėklų
- 100 g saulėgrąžų
- 50 g kokosų drožlių
- 150 g spanguolių
- 150 g razinų (maišau šviesias ir tamsias)
- 140 g medaus (jei saldžiai nemėgstate, galite mažinti iki 100g)
- 100 g kokosų aliejaus
Gaminimas
- Ištirpinkite medų su kokosų aliejumi.
- Pasmulkinkite riešutus peiliu ar smulkintuvu. Jei naudosite smulkintuvą, svarbu per daug nesmulkinti, naudoti pulsuojantį rėžimą.
- Sumaišykite visus sausus ingredientus, išskyrus spanguoles ir razinas. Paruoštą mišinį sumaišykite su tirpintu medumi ir kokosų aliejumi.
- Į kepimo skardą įklokite kepimo popieriaus lakštą ir suberkite mišinį.
- Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kas 7-10 min. gerai išmaišant.
- Sudėkite spanguoles su razinomis ir kepkite dar 10-15 min., pusiaukelėje taip pat išmaišykite.
- Granolą palikite skardoje atvėsti. Atvėsusią sudėkite į sandarų indą – turėsit pusryčius visiems pramiegotiems rytams.
Pastebėjimai
Jei norėtumėte pasigaminti granolą su juoduoju šokoladu, medaus kiekį sumažinkite iki 80 – 90 g. Į iškepusią granolą įmaišykite 80 g tarkuoto 70-80 proc. juodojo šokolado. Išmaišykite. Jis ištirps ir skaniai tolygiai pasiskirstys. Jei norite, kad liktų neištirpusių šokolado gabaliukų, dalį šokolado galite pasilikti ir įmaišyti į jau atvėsusią granolą.