Kaip džiuginsite savo Valentinus? Gal pusryčiai į lovą? Jei ir ne ryt, tai šeštadienį tikrai įgyvendinama! Dalinuosi čirviniais blynais – širdelėmis, kurie praskaidrins rytą ir dideliems ir mažiems mylimukams. Šių blynelių tešlai naudojau graikišką jogurtą ir atskirai išplakiau kiaušinių baltymus, todėl jie yra minkšti ir purūs. Galima drąsiai kepti iš didesnio kiekio, nes pastovėję neapdžiūsta.
Čirviniai jogurtiniai blynai
admin Kaip džiuginsite savo Valentinus? Gal pusryčiai į lovą? Jei ir ne ryt, tai šeštadienį tikrai įgyvendinama! Dalinuosi čirviniais blynais –… Saldus stalas Čirviniai jogurtiniai blynai European Spausdinti
Porcijos: 2-3
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 3 kiaušinių
- 1 sunokusio banano
- 1 v.š. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 80g graikiško jogurto
- 150 ml pieno (gali būti augalinis)
- 50 g kokosų aliejaus (arba sviesto)
- 200 g miltų (naudojau šviesius speltų)
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- Šlakelio vanilės ekstrakto
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
- Kokosų aliejų ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti.
- Bananą sutrinkite šakute.
- Kiaušinius trynius atskirkite nuo baltymų.
- Trynius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė sutirštės. Įplakite vanilės ekstraktą, trintą bananą, graikišką jogurtą ir pieną. Supilkite kokosų aliejų. Įmaišykite su kepimo milteliais persijotus miltus.
- Baltymus išplakite su druska, kol taps tvirti ir viena kryptimi įmaišykite į tešlą.
- Čirvinių blynų keptuvėje iki kraštų paskirstykite 2-3 v.š. tešlos ir kepkite, kol gražiai apskrus.
2 Komentarai
Banana neparasete kur ir kada ideti
Ačiū už pastebėjimą, pataisyta. Bananą reikia sudėti į tešlą, suteikia saldumo.