Pastaruoju metu norisi kažko lengvesnio. Gal kad pavasaris artėja? Valgome daugiau salotų ir sriubų.
Šią savaitę spintelėje užtikau besibaigiančio galiojimo bolivinę balandą, kurios jau senokai nevalgiau. Paprastai vadinu ją kynva. Vaikystėje kaime balandomis vadindavome piktžoles, todėl dažniau vartojamas pavadinimas man kažkaip „neprilimpa“.
Kynva man sukelia malonią nostalgiją. Pirmą kartą šių sėklų paragavau savo vestuvių-medaus mėnesio kelionėje, Mauricijuje, prieš daugiau kaip šešerius metus. Tuomet nieko nebuvau apie jas girdėjusi ir nesupratau kas ta quinoa, bet skonis man patiko ir labai panorau įtraukti ją į savo racioną. Tuomet užtrukau, kol Lietuvoje atradau kynvos, o dabar jau įvairių jos spalvų galima rasti praktiškai visuose prekybos centruose.
Mano patarimas – atsirinkti kokybiškas sėklas, pabandyti skirtingų spalvų ir gamintojų. Man kelis sykius papuolė kartoka baltoji kynva. Nors gerai ją perplaudavau tekančiu vandeniu, kartumas likdavo. Šįkart pirkau raudonąją, kurioje neužtikau jokio kartumo. Be to, raudonoji traškesnė, o salotose tas traškumas kaip tik tiko.
Bolivinės balandos (kynvos) salotos
admin Pastaruoju metu norisi kažko lengvesnio. Gal kad pavasaris artėja? Valgome daugiau salotų ir sriubų. Šią savaitę spintelėje užtikau besibaigiančio galiojimo… Patiekalai be mėsos Bolivinės balandos (kynvos) salotos European SpausdintiIngredientai
- Pusės puodelio kynvos (bolivinės balandos)
- Saujos salotų lapų
- Saujos špinatų
- Saujos burokėlių lapelių
- 6-8 ridikėlių
- Pusės skardinės konservuotų kukurūzų
- 1/3 laimo sulčių
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos ir šv.maltų juodųjų pipirų
- Šlakelio tiršto balzaminio acto
Gaminimas
- Sūdytame vandenyje virkite kynvą (bolivinę balandą) apie 15 min. Pusei puodelio kynvos išvirti reikės puodelio vandens.
- Sumaišykite salotų, špinatų ir burokėlių lapelius. Sudėkite konservuotus kukurūzus ir griežinėliais pjaustytus ridikėlius. Sudėkite šiek tiek atvėsusią kynvą.
- Salotas pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite laimo sultimis, alyvuogių aliejumi ir tirštu balzaminiu actu.