Trinta moliūgų sriuba tikriausiai jau nieko nenustebinsiu, bet, galbūt, jos derinys su mėlynuoju pelėsiniu sūriu dar ne visų ragautas? Pelėsinis sūris puikiai pagardina ne vien moliūgų, bet ir kitas trintas sriubas, pavyzdžiui, brokolių, bulvių ir porų ir t.t. Moliūgų sriuboje man jis labai patinka todėl, kad gerai subalansuoja skonį: moliūgai salstelėję, o sūris pikantiškas, su rūgštele. Jei tokio derinio dar neragavote, rekomenduoju išbandyti.
Šiai sriubai naudojau turtingo skonio sviestinį moliūgą, su kuriuo trinta sriuba visuomet skanesnė. Muskatinis moliūgas žalia žieve taip pat gana geras pasirinkimas.
Trinta moliūgų sriuba su pelėsiniu sūriu
admin Trinta moliūgų sriuba tikriausiai jau nieko nenustebinsiu, bet, galbūt, jos derinys su mėlynuoju pelėsiniu sūriu dar ne visų ragautas? Pelėsinis… Patiekalai be mėsos sriuba, šildanti sriuba. trinta sriuba, moliūgų sriuba, moliūgų pateikalai European Spausdinti
Porcijos: 4
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 1 nedidelis sviestinis moliūgas (butternut squash)
- 1 didelė bulvė
- 1 svogūnas
- 3/4 poro
- 1 skiltelė česnako
- Apie 1-1,2 litro vandens (arba tiek, kad pilnai apsemtų daržoves)
- 1 ekologiškas daržovių sultinio kubelis (naudoju su sumažintu druskos kiekiu)
- Ciberžolės
- Juodųjų pipirų
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus (kepimui)
- Mėlynojo pelėsio sūrio (patiekimui)
- Skrudintų moliūgų sėklų (patiekimui)
Gaminimas
- Svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais, o porą – pusžiedžiais.
- Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant silpnos kaitros trumpai apkepkite svogūnus. Sudėkite porus ir dar pakepkite apie 5 min.
- Moliūgą ir bulves supjaustykite nedideliais kubeliais. Bulves sudėkite į puodą, trumpai apkepkite ir sudėkite moliūgus. Pagardinkite juodaisiais pipirais ir ciberžole. Kepkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Tuomet tuščiame puodo krašte įspauskite česnako skiltelę, kelias sekundes apkepkite ir sumaišykite su kitomis daržovėmis.
- Užpilkite verdančiu vandeniu, kad daržovės būtų pilnai apsemtos. Sultinio kubelį ištirpdykite su keliais verdančio vandens šaukštais ir supilkite į sriubą. Virkite, kol bulvės ir moliūgai taps minkšti (apie 20 min.).
- Sutrinkite sriubą blenderiu. Jei reikia – pasūdykite.
- Patiekite su pelėsinio sūrio gabalėliais ir sausoje keptuvėje paskrudintomis moliūgų sėklomis.