Bananai mūsų namuose užsilieka retai. Tai mėgstamiausias mano vaisius ir jo visuomet turime. Jei tik nėra bananų – iškart keliaujame jų pirkti. Net jei kitų maisto produktų netrūksta. Tiesiog vaisių dubenyje visada jų privalo būti ir taškas.
Perkame išties daug ir labai žalius. Kažkada socialiniuose tinkluose akis užkliuvo už nuotraukos, vaizduojančios bananų sunokimo lygio numeraciją nuo 1 iki 15. Tai aš būčiau tarp mėgstančių 2-5 lygiu sunokusius bananus. O tiksliau turbūt būtų sakyti neprinokusius?
Reikalas tas, kad šiltuose namuose jie labai greitai sunoksta. Man bananas su labiau pageltusia žievele, nors dar ir be taškelių, jau nėra toks skanus. Bet čia atsiranda laisvė kūrybai, ką iš jų pagaminti. O pagaminti galima tikrai daug ką. Sunokusius bananus dažnai naudoju:
- Blynams, nes tai puikus kiaušinio pakaitalas kepiniuose ir alternatyva cukrui;
- Ledams – tiesiog užšaldau riekelėmis ir sutrinu, dukra juos labai mėgsta;
- Košėms – puikus pagardas;
- Pyragams – apverstas bananų pyragas yra nuostabus;
- Keksiukams!
Šį sykį mintys ir sukosi apie keksiukus. Norėjosi sveikesnio varianto, kuris tiktų ir pusryčiams, ir desertui, todėl bananams į kompaniją pasikviečiau jogurtą ir avižinius miltus. Susilaikiau nuo pridėtinio cukraus ir saldaus kremo kepurėlių, tik dėl grožio jau atvėsusius pabarsčiau cukraus pudra.
Musų šeimai jie pasirodė skanūs, pakankamai drėgni ir ganėtinai sotūs. Stipriai jaučiasi bananai. Puikiai tinka prie rytinės arpopiečio arbatos. Pusryčiams rinkčiausi šiltus, užkandžiui ar desertui – atvėsusius. Kaip gaila, kad jau neliko, nes, surašius receptą, vėl užsimaniau.
Bananiniai keksiukai
admin Bananai mūsų namuose užsilieka retai. Tai mėgstamiausias mano vaisius ir jo visuomet turime. Jei tik nėra bananų – iškart keliaujame… Pusryčiai Bananiniai keksiukai European SpausdintiIngredientai
- 2 bananai
- 2 kiaušiniai (L)
- 150 g natūralaus jogurto
- 120 g šviesių speltų miltų
- 60 g pilno grūdo avižinių miltų
- 55 g sviesto
- 2 v.š. agavų sirupo
- 1 a.š. kepimo miltelių
Gaminimas
- Išlydykite sviestą ir palikite truputį atvėsti.
- Sumaišykite ir persijokite abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius.
- Šakute sutrinkite bananus į tyrelę.
- Plakite kiaušinius su agavų sirupu, kol taps purūs. Įplakite trintus bananus, po to – jogurtą. Į tešlą įmaišykite sviestą. Tuomet įmaišykite su kepimo milteliais persijotus miltus, tik kol masė taps vientisa. Speltų miltai lengvai persimaišo ir gali tešlą paversti gumine, todėl svarbu jos nepermaišyti ir neperplakti!
- Tešla užpildykite 3/4 keksiukų formelių. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi neaplipti tešla. Iškepusius perkelkite ant grotelių.