
Atkeliauju su vištienos troškiniu, kuris turi net keturis pliusus:
1. Sveika – viskas troškinta;
2. Easy peasy – įkandama praktiškai bet kam, paruošti itin paprasta, o toliau savo darbą atlieka orkaitė;
3. Viskas viename – ir mėsytė ir daržovės, nereikia papildomai ruošti garnyro, iš orkaitės – tiesu taikymu ant stalo;
4. Nors vištiena įprastai gana sausa mėsa, šiame troškinyje ji išlieka išties sultinga!

Troškiniui naudojau iš Gruzijos mamos parvežtą Svanetijos druską. Ši druska paprastai praturtinama ožrage, česnaku, kalendra, raudonaisiais pipirais, krapais, kmynais ir šafranu.
Sakoma, kad senovėje druska buvo labai brangi, todėl Svanetijos regione pradėta ją maišyti su prieskoniais ir česnakais. Radau kelis skirtingus pasakojimus. Vienur rašo, kad tai daryta taupumo sumetimais, kitur – kad aštrūs raudonieji pipirai pradėti maišyti į galvijams skirtą druską, kad piemenys jos neparduotų ir nesuvartotų. Bet pastarieji ėmė gudrauti ją paskanindami česnakais ir kitais prieskoniais. Nežinau kaip buvo iš tiesų, bet druska tikrai verta dėmesio.
Mačiau, kad šios druskos yra pirkti ir Lietuvoje. Nežinau ar ji populiari lietuvių namuose, aš su ja susipažinau tik gavusi lauktuvių. Jei neturite ir nenorite pirkti, galite keisti įprasta druska ir papildomai rinktis prieskonius. Aš dar naudojau vištienos prieskonius, taip pat parvežtus iš Gruzijos, ir dėjau kario, bet tikrai galit su prieskoniais improvizuoti.


Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
admin Atkeliauju su vištienos troškiniu, kuris turi net keturis pliusus: 1. Sveika – viskas troškinta;2. Easy peasy – įkandama praktiškai bet… Idėjos pietums troškinys, vištiena, daržovių troškinys, orkaitėje troškinta vištiena European SpausdintiIngredientai
- 1 vištienos krūtinėlės
- 4 v.š. graikiško jogurto
- Druskos (naudojau Svanetijos druską)
- Prieskonių (naudojau kario ir vištienos)
- 3 saliero stiebų
- 3 morkų
- 6 vidutinių bulvių
- Pusės raudonosios paprikos
- 2 stipriai raugintų agurkų
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Vištienos krūtinėlę perpjaukite per pusę, įtrinkite druska, prieskoniais, iš visų pusių aptepkite jogurtu ir keliais šlakeliais alyvuogių aliejaus. Uždenkite ir palikite per naktį marinuotis šaldytuve.
- Saliero stiebus ir morkas supjaustykite stambesniais griežinėliais, o bulves – stambiomis riekelėmis (maždaug į 4 dalis). Daržoves negausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir prieskoniais.
- Paprikas supjaustykite juostelėmis, o raugintus agurkus – pusmėnuliais.
- Kiekvienai vištienos krūtinėlės puselei pasiruoškite po du kepimo folijos lakštus. Krūtinėlės puseles dėkite ant lakštų, aplink jas sudėkite visas daržoves ir viršuje gerai užsukite foliją, kad troškinant susidaręs skystis neišbėgtų. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1 val.