

Braškių sezonas dar tik prasidėjo, bet aš kasmet nespėju ir susigaudyti, kaip greitai jis baigiasi. Prisiragauti iki soties laiko taip pat pritrūksta. Gaila, kad jų būna tik taip trumpai. Tad kada, jei ne dabar, geriausia proga skanauti braškes įvairiais pavidalais? Ir vienas, ir su pienu, ir su blynais, ir salotose, ir pyraguose, ir net sausainiuose. Pastaruosius, avižinius su braškemis, jau kepiau, patiko, todėl siūlau ir jums išsikepti.

Sausainiai pavyko šiek tiek traškūs išorėje, bet, nuo braškių, minkštesni viduje. Skanu. Paprasta. Greitai pagaminama. Valgom kur tik norim: namuose, automobilyje, pakeliui į gamtą, o gal susiruošus į pikniką prie ežero? Jie tikrai tiks visur.


Avižiniai sausainiai su braškėmis
admin Braškių sezonas dar tik prasidėjo, bet aš kasmet nespėju ir susigaudyti, kaip greitai jis baigiasi. Prisiragauti iki soties laiko taip… Desertai desertas, sausainiai, avižiniai sausainiai, skanumynai, piknikui European Spausdinti
Porcijos: 2 skardos sausainių (apie 25 vnt.)
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 250 ml avižinių dribsnių
- 150 ml šviesių speltų kviečių miltų
- 150 ml pilno grūdo avižinių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 70 g cukraus
- 100 g sviesto
- 1 kiaušinio
- Šlakelio vanilės pastos ar ekstrakto
- 150 g braškių
Gaminimas
- Sumaišykite avižinius dribsnius, abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės pastą ar ekstraktą ir dar kartą išplakite. Į plakinį įmaišykite sausus ingredientus. Sudėkite smulkiai supjaustytas braškes.
- Rankomis iš tešlos formuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, paliekant nemažus tarpus, nes sausainiai stipriai išsiplės.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusius sausainius trumpam palikite skardoje, kol truputį sutvirtės. Sutvirtėjusius perkelkite ant grotelių ir pilnai atvėsinkite.

