Šios savaitės Instagram projekto #projektasestafete, kuriame dalyvauju, tema – riešutų sviestas. Šįsyk mano receptas labai paprastas, super greitas, galima sakyti, nėra kas veikti, bet idealiai dera prie sezono ir dabartinių orų. Tai – sveiki bananų ledai su lazdyno riešutų pasta.
⠀
Lazdyno riešutų pasta labai mėgstu gardinti vanilinius ledus, kuriuos periodiškai pasmaližiauju, bet šaldiklyje stengiuosi turėti ir sveikesnių bananų ledų (nice cream). Juos labai mėgsta ir mano dukra. Ji paprastai pageidauja rožinių, su avietėmis, o aš renkuosi su kokosų pienu. Šį savo variantą papildžiau lazdyno riešutų pasta ir skonį vertinu puikiai! O dar ir sveika! Žodžiu, vien tik pliusai.
Žinau, žinau, receptas tikrai labai paprastas, o čia juk iššūkis, gal reikėtų kažko išskirtinesnio? Bet sutikit, stovėti prie puodų per karščius menkas malonumas, tad visai nesigraužiu šįkart lengvai praslydusi, juolab, kad geras rezultatas kartais visai nepriklauso nuo recepto sudėtingumo.
Lazdyno riešutų ir bananų ledai
admin Šios savaitės Instagram projekto #projektasestafete, kuriame dalyvauju, tema – riešutų sviestas. Šįsyk mano receptas labai paprastas, super greitas, galima sakyti,… Desertai Lazdyno riešutų ir bananų ledai European SpausdintiIngredientai
- 2 riekelėmis sušaldytų bananų
- 120 g labai tiršto kokosų pieno (naudojau „Santa Maria“ 24% rieb.)
- 60 g lazdyno riešutų pastos (žinoma, tinka ir kiti riešutų kremai)
- šlakelis vanilės pastos ar žiupsnelis vanilės (nebūtina)
- Smulkintų lazdyno riešutų (pagardinimui)
Gaminimas
- Elektriniame smulkintuve sumaišykite visus ingredientus, išskyrus smulkintus lazdyno riešutus, ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
- Galite valgyti ir iškart – jie bus skystesni, bet geriau kelias valandas palaikykite šaldytuve, kad sutirštėtų.
- Pagardinkite smulkintais lazdyno riešutais ir gaivinkitės sveikais ledais!