

Makaronus rosé padaže pirmą kartą paragavau vienoje Kauno kavinėje. Man labai patiko, kad padažas kreminis, švelnus, bet kartu išraiškingo skonio. Be to, labai greitai paruošiamas, todėl puikiai tinka paskutinės minutės pietums.
Iš tiesų rosé padažas – tai tiesiog kreminis pomidorų padažas, kuris gaminamas kepant trintus šviežius arba konservuotus pomidorus ir šviesinant juos grietinėle. Taip spalva iš raudonos pakinta į švelniai rožinę. Ir dar, jis tikrai labai skanus!


Makaronai rosé padaže su cukinijomis ir pievagrybiais
admin Makaronus rosé padaže pirmą kartą paragavau vienoje Kauno kavinėje. Man labai patiko, kad padažas kreminis, švelnus, bet kartu išraiškingo skonio.… Idėjos pietums Makaronai rosé padaže su cukinijomis ir pievagrybiais European Spausdinti
Porcijos: 2
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 180 g makaronų (rinkausi kriauklytes)
- 2 didesnių nuluptų ir sutrintų pomidorų (galima keisti trintais konservuotais pomidorais)
- 70 ml grietinėlės (rinkausi 12% rieb.)
- 6 didesnių pievagrybių
- 4 mini cukinijų (maždaug agurko dydžio)
- 1 didelės skiltelės česnako
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Kietojo sūrio (pagardinimui)
- Alyvuogių aliejaus (kepimui)
Gaminimas
- Alyvuogių aliejuje apkepkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius.
- Įspauskite česnako skiltelę, apkepkite apie pusę minutės ir supilkite trintus pomidorus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol dalis skysčio išgaruos ir padažas šiek tiek sutirštės.
- Supilkite grietinėlę ir vėl kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti.
- Cukinijas supjaustykite griežinėliais (jei naudojate didesnes – pusžiedžiais) ir sudėkite į padažą. Apkepkite dar kelias minutes.
- Tuo tarpu dideliame sūdyto vandens kiekyje išvirkite makaronus, kad liktų šiek tiek kietoki („al dente“). Makaronus sumaišykite su padažu, pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
