Šie varškėčiai – idėja, kaip sunaudoti rudenį užderėjusius moliūgus.
Rekomenduoju jiems rinktis sviestinį moliūgą. Jei dėsite kitą, saldesnį, galit mažinti cukraus kiekį. Gaminau ir su saldesniu – buvo šiek tiek saldoka.
Kiaušinių baltymus siūlau išplakti, pavyksta puresni. Antrąsyk gamindama bandžiau neplakti, bet skonis man pasirodė prastesnis: kiek kietesni ir mažiau purūs.
Moliūginiai varškėčiai
admin Šie varškėčiai – idėja, kaip sunaudoti rudenį užderėjusius moliūgus. Rekomenduoju jiems rinktis sviestinį moliūgą. Jei dėsite kitą, saldesnį, galit mažinti… Greiti receptai Moliūginiai varškėčiai European Spausdinti
Porcijos: 4
Nutrition facts:
N/A calories
20 grams fat
Ingredientai
- 180 g sviestinio moliūgo (be žievės ir sėklų)
- 250 g birios varškės
- 2 v.š. cukraus
- 1/2 a.š. vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 50 g pilno grūdo avižinių miltų
- 70 g šviesių speltų miltų + varškėčių apvoliojimui
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- Kokosų ar kito aliejaus (kepimui)
Gaminimas
- Per smulkią tarką sutarkuokite moliūgą.
- Sumaišykite varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tarkuotu moliūgu.
- Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius įmaišykite į varškės ir moliūgo masę.
- Įsijokite miltus.
- Išplakite kiaušinių baltymus iki standumo ir viena kryptimi įmaišykite į tešlą.
- Rankas patepkite kokosų aliejumi. Kabinkite po šaukštą tešlos, formuokite nedidelius apvalius varškėčius, apvoliokite juos speltų miltuose ir kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek kokosų aliejaus. Tešla pakankamai lipni, todėl rankas patartina vis nusiplauti ir vėl patepti aliejumi.